„Nu mai avem mult timp pentru a evita un Brexit dezorganizat", a atenţionat Heiko Mass într-un scurt comunicat. "Britanicii trebuie să decidă înainte de 12 aprilie cum să procedeze în continuare”, a adăugat el.

„Pot spune un singur lucru: Germania şi UE sunt bine pregătite, pentru toate variantele” (de Brexit), a declarat ministrul german, subliniind că ţările europene au luat precauţii pentru a-şi apăra populaţiile împotriva consecinţelor negative ale unui eventual Brexit dur.

Parlamentul britanic a respins vineri, pentru a treia oară, acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană. În favoarea acordului s-au pronunţat 286 de deputaţi, iar împotriva documentului 344 de deputaţi.

După anunţarea rezultatului votului, premierul britanic Theresa May şi-a exprimat profundul regret că acordul convenit cu Bruxelles-ul a eşuat, avertizând că implicaţiile vor fi „grave”. Şefa executivului de la Londra a spus că singura opţiune juridică existentă în prezent este ieşirea din Uniunea Europeană în data de 12 aprilie şi a menţionat că nu este timp suficient pentru a conveni sau a ratifica un acord, informează Agerpres.

Şefa guvernului britanic a anunţat că luni, 1 aprilie, Camera Comunelor va continua dezbaterile pentru a vedea dacă există o majoritate stabilă pentru o anume alternativă cu privire la viitoarea relaţie dintre Londra şi UE.

„Desigur, toate opţiunile vor necesita acordul de retragere. Domnule preşedinte, mă tem că ne apropiem de limitele acestui proces în Camera Comunelor. Această Cameră a respins „No Deal” şi a respins „No Brexit”. Miercuri ea a respins toate variantele de acord aflate pe masă. Iar astăzi a respins aprobarea doar a acordului de retragere şi continuarea unui proces cu privire la viitor. Acest guvern va continua să pledeze pentru un Brexit ordonat, aşa cum cere rezultatul referendumului” din 2016, a încheiat premierul britanic.