Loara Ștefănescu (TVR): Întrebarea ar fi următoarea: sigur, situația imigrației va fi cu totul alta după ce premierul Boris Johnson va anunța un nou plan privind imigrația în Marea Britanie; dumneavoastră aveți ceva detalii din interior despre cum va arăta acest nou plan, care va intra în vigoare din 2021 clar?

Dan Mihalache: Am spus că va fi un sistem bazat pe un anumit tip de punctaj, probabil cu câteva grupe sau cel puțin așa spune studiul pe care l-a prezentat alaltăieri comisia de experţi independenţi. Dar /vă spun/ din experiența mea personală că de regula aceste studii sunt şi urmate. 

Loara Ștefănescu (TVR): Vor fi avantajați cei supracalificați sau anumite meserii? Asta ar fi de interes pentru români, să ştie ce va urma. E vorba de acel „Global Talent Visa”. 

Dan Mihalache: Sigur, în mod cert există o grupă care se cheamă „Talente excepţionale”, care vor putea să dobândească statutul de rezident fără niciun fel de condiționalitate, în funcție de CV și așa mai departe, de supracalificare, cum spuneți dumneavoastră. 

Va exista probabil, vă spun discuţiile care se poartă, nu înseamnă că ele vor arăta exact așa cum vă spun eu acum, o categorie generală, care va fi supusă unor criterii de evaluare; de pildă,

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Te-ar putea interesa și: