Update 2: Luni, la ieșirea la parchetul General, Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, a spus că a primit asigurări din partea procurorului Bogdan Licu că va face tot ceea ce poate pentru ca oamenii care au greșit în acest caz să fie trași la răspundere.

„Mi-a dat asigurări că va face tot ceea ce poate pentru ca oamenii care au greșit să fie trași la răspundere. Am înțeles că a dispus unele măsuri. Nu e treaba mea să intru în aceste detalii. (…) Sunt instituții care sunt pur și simplu la pământ, sunt instituții care și-au bătut joc de viața unor copii, nu este doar cazul Alexandrei”, a spus Cumpănașu.


Update: Președintele României, Klaus Iohannis, a primit luni demisia din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale a domnului Ionel-Sorinel Vasilca, anunță Administrația Prezidențială.

În ședința Consiliul Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 30 iulie, Președintele Klaus Iohannis va informa membrii Consiliului pentru a lua act de această demisie.


„Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituției, nu ca urmare a existenței celei mai mici umbre de vinovăție”, a declarat el.

Generalul Vasilca i-a trimis scrisoarea de demisie președintelui Klaus Iohannis.

„Doresc să vă informez că, începând cu data de 29 iulie 2019, am înaintat Președintelui României demisia mea din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Fac precizarea că demisia nu a fost depusă ca urmare a existenței unei sincope, inadvertențe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăție în exercitarea funcției de preluare și localizare a apelurilor de urgență 112 de către STS, a neglijenței mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităților care privesc datoria mea și a tuturor angajaților de a garanta funcționarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare și a celor pe linia 112.

Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituției.

General-locotenent ing. Ionel-Sorinel Vasilca”, se arată în document.

Te-ar putea interesa și: