Evenimentul Zilei > Economie > Breaking News. Ratele la bănci, amânate 9 luni. Anunțul lui Cîțu
Breaking News. Ratele la bănci, amânate 9 luni. Anunțul lui Cîțu

Breaking News. Ratele la bănci, amânate 9 luni. Anunțul lui Cîțu

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că guvernul pregătește aprobarea unei ordonanțe de urgență privind suspendarea plății ratelor bancare atât pentru persoanele fizice cât și juridice.

Propunerea Ministerului Finanțelor în discuțiile cu Banca Națională a Românii și băncile din sistem a fost o amânare de până la 9 luni.

„Soluția pe care o propune Ministerul Finanțelor, pe care am discutat-o și propus-o BNR și sistemului bancar, este una care ia în calcul mai multe elemente. În primul rând, m-am gândit la o perioadă de timp, nu știm exact cât o să dureze această perioadă, și atunci am zis că cei care doresc să aibă ratele amânate la bancă pot să o facă până la 9 luni de zile. Este un termen pe care l-am discutat cu BNR pentru că era nevoie să se înțeleagă cum se va finanța sistemul bancar. Este propunerea mea și a fost agreată de BNR și sistemul bancar, vom vedea dacă așa rămâne ordonanța”, a transmis ministrul Finanțelor pe Facebook.

Florin Cîțu a mai spus că ordonanța este pregătită în așa fel încât să aibă acces toți românii care cer acest lucru. Etapele suspendării plății ratelor vor fi: o solicitare telefonică din partea celui care trebuie să plătească ratele, urmată de o confirmare prin email din partea băncilor.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.