Evenimentul Zilei > Actualitate > BREAKING NEWS. O nouă Ordonanță Militară. Cine are voie să iasă din casă -Document
BREAKING NEWS. O nouă Ordonanță Militară. Cine are voie să iasă din casă -Document

BREAKING NEWS. O nouă Ordonanță Militară. Cine are voie să iasă din casă -Document

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, secretarul de stat Bogdan Despescu și secretarul de stat Raed Arafat au anunțat, joi seara, noi măsuri incluse în Ordonanța Militară 8.

„Intrăm într-o perioadă foarte importantă pentru toată creștinătatea. Este perioada în care toată lumea își face planuri. Sunt conștient că mă adresez unui popor majoritar creștin. Au venit peste noi momente mai grele și mai tulburi decât ne imaginam vreodată”, a declarat ministrul Vela.

„Stând în casă și restepând recomandările, vom reuși să reintrăm în normal mai repede. Am suplimentat numărul patrulelor pentru siguranța românilor.

Astăzi am semnat OM nr.8, aprobată de premierul Ludovic Orban”, a mai punctat Vela.

Textul integral al Ordonanței Militare 8

Art.1 – (1) Este permisă circulația în afara locuinței/gospodăriei a titularilor autorizațiilor/permiselor de pescuit comercial pe Dunăre/apele interioare/Marea Neagră în vederea desfășurării activităților de pescuit comercial și acvacultură, precum și pentru valorificarea/comercializarea produselor rezultate în urma acestor activități.

(2) Este permisă circulația în afara locuinței/gospodăriei a apicultorilor spre/dinspre locația stupinei sau pentru deplasarea stupinei. Dovada calității de apicultor se face cu adeverința ce cuprinde codul de stupină eliberată de oficiile județene de zootehnie, sau cu orice alte acte doveditoare a calității de apicultor și a proprietății asupra stupilor. (3) Este permisă circulația în afara locuinței/gospodăriei pentru achiziția de autovehicule, piese de schimb pentru autovehicule și servicii de reparații auto.

(4) Prevederile art.4 din Ordonanța militară nr.3/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 se aplică în mod corespunzător.

(5) În declarația pe propria răspundere, persoanele prevăzute la alin.(1) și (2) menționează, ca motiv, deplasarea în interes profesional, iar persoanele prevăzute la alin.(3) menționează, ca motiv, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor.

(6) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art.2 – (1) Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14 aprilie 2020. (2) Măsura prevăzută la alin. (1) nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave

de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

Art.3 – (1) Piețele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgență, strict pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol, cu obligația respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

(2) Se permite deplasarea producătorilor agricoli de la locul de producție a produselor agroalimentare până și de la piața agroalimentară și accesul în interiorul acesteia, pe baza unei declarații pe propria răspundere și a certificatului de producător.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE