Evenimentul Zilei > Social > Breaking News național. Legea a fost adoptată. Klaus Iohannis a promulgat actul normativ
Breaking News național. Legea a fost adoptată. Klaus Iohannis a promulgat actul normativ

Breaking News național. Legea a fost adoptată. Klaus Iohannis a promulgat actul normativ

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care completează Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, anunţă Administraţia Prezidenţială. Potrivit actului normativ, copiii care accesează serviciile medicale gratuite primesc certificate de naştere şi Cod Numeric Personal (CNP).

Camera Deputaților a adoptat, pe 18 septembrie, decizional, proiectul de lege prin care este asigurat accesul copiiilor fără CNP la servicii medicale gratuite. Propunerea prevede că unitățile medicale care primesc acești minori sesizează instituțiile statului pentru emiterea unui certificat de naștere și CNP.

Proiectul de Lege adoptat de Camera Deputaților modifică şi completează Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi Legea privind drepturile pacientului.

„Obiect de reglementare: completarea Legii nr.95/2006 şi a Legii nr.46/2003, în vederea asigurării serviciilor medicale scutite de la coplată pentru copiii până la vârsta de 18 ani, persoanele cu handicap, bolnavii cu afecţiuni incluse în programele de sănătate stabilite de Ministerul Sănătăţii, femeile însărcinate, lăuzele şi persoanele care sunt victimele traficului de persoane, în situaţia în care acestea nu sunt înscrise în registrele de stare civilă şi nu deţin un cod numeric personal”, arată actul normativ.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: