Evenimentul Zilei > Justitie > BREAKING NEWS! DNA l-a trimis în judecată pe SORIN OVIDIU VÂNTU
BREAKING NEWS! DNA l-a trimis în judecată pe SORIN OVIDIU VÂNTU

BREAKING NEWS! DNA l-a trimis în judecată pe SORIN OVIDIU VÂNTU

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată a inculpatului VÂNTU SORIN OVIDIU, om de afaceri, în prezent aflat în stare de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 
În perioada iulie – noiembrie 2008, inculpatul Vântu Sorin Ovidiu i-a promis și remis lui Olteanu Bogdan, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul promisiunii că va face demersuri pe lângă un înalt demnitar, astfel încât o anumită persoană să fie numită pe postul de guvernator al Deltei Dunării.
Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic. 
Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul București. 

Precizăm că, la data de 18 octombrie 2016, Olteanu Bogdan a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
Prezentul dosar a fost disjuns pe motiv că, inițial, inculpatul Vântu Sorin Ovidiu a solicitat încheierea unui acord ca urmare a recunoașterii vinovăției, însă ulterior, acesta a revenit asupra deciziei.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: