Breaking News! Americanii sunt în alertă după ultima mişcare a lui Vladimir Putin. Pentagon reacţionează după ce ruşii au luat cu asalt Kievul

Breaking News! Americanii sunt în alertă după ultima mişcare a lui Vladimir Putin. Pentagon reacţionează după ce ruşii au luat cu asalt Kievul Sursă: Captură video

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat, luni seară, 28 februarie, că forțele rusești încearcă să se apropie de capitala Ucrainei, Kiev, însă încă se află în afara orașului. Reprezentantul Pentagonului nu a confirmat desfășurarea de blindate sub forma unui convoi militar în mod oficial, însă a precizat că intenția Rusiei este foarte limpede - aceea de a cuceri Kievul.

Este „prea devreme” ca Statele Unite ale Americii să facă aprecieri despre armata lui Vladimir Putin, a transmis purtătorul de cuvânt al Pentagonului. Cu toate acestea, americanii știu „cu siguranță”, că rușii „au intenții de a ajunge la Kiev”.

În legătură cu convoiul militar ce se desfășoară pe cel puțin 27 de km la nord de capitala Ucrainei, purtătorul de cuvânt John Kirby a precizat că nu poate comenta imaginile apărute în presă, dar a adăugat că „ce am mai văzut este că rezistența ucraineana continuă”.

„Le-au împiedicat rușilor înaintarea spre sud. Au avut probleme logistice, nu pot să vorbesc exact despre convoiul militar, nu știu care este treaba cu el, dar dovedește dorința lor de a continua să se apropie de Kiev. (...) Nu vă putem da indicii despre planul lor, dar doresc să cucerească orașul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este mult prea devreme ca să tragem o concluzie despre armata rusă după ziua a cincea, dar... În primul rând, să nu vă înșelați că domnul Putin nu are o mare putere de combatere, mai are și alte forțe. Nu este o forță nesemnificativă.

Au întâmpinat rezistență din partea ucrainenilor, este meritul lor, au luptat pentru țara lor. Nu am văzut nicio schimbare în ceea ce credem că este dorința lor de a avansa în Ucraina. Au avut probleme, da, dar vor încerca să spargă rezistența. (...) Este clar, însă, că au rămas puțin în urmă. (...)

Am oferit și vom continua să oferim ajutor Ucrainei.

A existat un risc de escaladare încă dinainte ca președintele Putin să decidă să intre în Ucraina. Domnul Putin este cel care escaladează situația, vom rămâne alături de Ucraina și vom continua să găsim modalități ca să-i apărăm. (...)

Explorăm mai multe opțiuni pentru a vedea cum am putea pune în funcțiune noul mecanism. Nu am luat o concluzie concretă, trebuie să fie un drum cu două sensuri, purtăm discuții despre cum trebuie să arate această detensionare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.