Breaking News. A murit Alexandru Arșinel. Actorul avea 83 de ani

Breaking News. A murit Alexandru Arșinel. Actorul avea 83 de ani

Actorul Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani. În ultima perioadă, acesta a avut mai multe probleme de sănătate.

Alexandru Arşinel s-a confruntat, în ultimii ani, cu numeroase probleme serioase de sănătate. Actorul fusese recent internat într-un centru specializat de îngrjiri paliative, după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid.

Pe 4 iunie, Alexandru Arșinela împlinit 83 de ani și și-a serbat ziua de naștere împreună cu familia. Imposibila dorință a actorului era legată de Stela Popescu: visa să fie iarăși cu ea pe scenă.

Acesta declara că starea lui de sănătate nu s-a îmbunătățit, dar că se bucură de fiecare moment din viața lui. Alexandru Arșinel a mai povestit că marea sa dorință este să se întâlnească cu toată familia și să se gândească la momentele petrecute cu Stela Popescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

„De ziua mea am ceea ce îmi doresc. O întâlnire cu toată familia. Nu doar copiii, ci și cu nepoții. Ei au inițiat asta, iar eu sunt chiar bucuros că ne strângem toți, în jurul unei mese, să stăm de vorbă, așa, ca o familie. Nici nu mai vreau vreun cadou, dacă îi am alături pe ei, sunt bucuros, mă simt bine”, spunea regretatul actor.

A murit Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel s-a născut pe 4 iunie 1939, în Dolhasca, Baia, azi Suceava.

Director al Teatrului de revistă „Constantin Tănase”, Arşinel a jucat în filme şi piese de teatru de comedie, fiind cunoscut pentru lunga colaborare Stela Popescu.

Încurajat de mama sa, se prezintă la examenul de admitere la Facultatea de Teatru din București. În 1960 a fost ales să prezinte alături de colega sa, Cici Dumitrache un spectacol televizat, regizat de marele Valeriu Lazarov, care îi reunea pe studenții de la Actorie, Regie și Conservator. A fost prima sa întâlnire cu divertismentul și cu Televiziunea în primul sediu al TVR din strada Molière... Avea să fie o dragoste reciprocă, la prima vedere, care durează de peste 55 de ani.

La absolvirea facultății, promoția 1962 - Constantin Diplan, Camelia Zorlescu, Mișu Dobre, Harry Baranga, Harry Zomenov, Ion Fiscuteanu, Mihai Gingulescu și Ion Andrei - pleacă la Târgu Mureș unde se deschide secția română la Teatrul Maghiar. În 1964, dă concurs la Teatrul de Revista “Constantin Tănase”, joacă alături de Mircea Crișan, Puiu Călinescu, Horia Căciulescu, Ion Antonescu - Cărăbuș, Zizi Șerban, Mihai Ciucă, Elena Burnaz, cuplurile Horia Șerbănescu – Radu Zaharescu sau Nicu Constantin - Alexandru Lulescu în spectacole de teatru de revistă și face cuplu pe scenă cu Stela Popescu, dând viață cupletelor scrise de Puiu Maximilian. Este directorul Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” din 1998.

A avut o bogată activitate în teatru, film, televiziune si teatru radiofonic. Pentru întreaga activitate artistică în teatrul de revistă precum și cea managerială a luat numeroase premii, medalii, ordine, dintre care amintim: