Evenimentul Zilei > Actualitate > Breaking News. Harta virusului ucigaș în România: 29 de cazuri în câteva zile
Breaking News. Harta virusului ucigaș în România: 29 de cazuri în câteva zile

Breaking News. Harta virusului ucigaș în România: 29 de cazuri în câteva zile

Numărul persoanelor vindecate de coronavirus a crescut la șapte, după ce medicii din Timișoara au anunțat că alte două persoane, o elevă de 15 ani de la un liceu local și un bărbat din Hunedoara au obținut rezultate negative la testele efectuate. Cei care s-au vindecat au beneficiat de o schemă de tratament bazată pe medicamente folosite în tratamentul HIV-SIDA. Grupul de Comunicare Strategică a confirmat, până la acest moment, pe teritoriul României au fost înregistrate 29 de cazuri de infecții cu coronavirusul Covid-19. Dintre acestea un număr de opt cazuri au fost declarate marți, 10 martie, la nivelul municipiului București.

Grupul de Comunicare Strategică a confirmat, pe teritoriul României, un număr de 29 de cazuri de infecții cu coronavirusul Covid-19. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în zona de vest a țării, în Timișoara, Arad, Hunedoara, Reșița. Virusul s-a răspândit, însă, în întreaga țară, de la Timișoara la București, de la Hunedoara la Suceava și de la Cluj Napoca la Galați.

Primul caz de coronavirus, din România, a apărut în județul Gorj la un bărbatul de 25 de ani, care a fost depistat pozitiv în seara zilei de 26 februarie. Între timp acesta s-a vindecat și a răspuns negativ la următoarele teste. Pe 28 februarie au fost confirmate alte două cazuri, o femeie de 38 de ani, din Timișoara, care a contactat boala în Italia și a revenit acasă în 25 februarie și un alt bărbat de 45 de ani din județul Maramureș, care s-a îmbolnăvit tot în Italia și a fost internat la Cluj cu o gravă afecțiune respiratorie.

Un al patrulea caz confirmat a fost un bărbat din Timișoara, care a stat în avion, alături de femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020. El a fost internat la Spitalul Victor Babeș din localitate, starea sa fiind destul de bună. După el a urmat nepotul său, de 16 ani, tot din Timișoara, acesta fiind cel de-al cincilea caz înregistrat.

Alte cazuri la Suceava, Timișoara și Caracal

Al șaselea caz a apărut la Suceava, pe 4 martie, la un bărbat de 71 de ani, care a revenit din Italia, zona Lombardia,

AMBULANTA, COSTUM PROTECTIE, CORONAVIRUS, ASISTENT, MEDIC, MASCA

una dintre cele mai afectate și care a fost internat la Iași. Un alt caz, al șaptelea, a apărut tot la Timișoara, la o tânără colegă de clasă cu băiatul de 16 ani. Eleva este a patra persoană din Timișoara care este depistată pozitiv cu coronavirus. Cel de-al optulea caz a apărut pe 6 martie, la un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Caracal, județul Olt, care a intrat în contact cu bătrânul în vârstă de 71 de ani, din Suceava, în autocarul care i-a transportat din Italia.

Un nou caz a apărut la Hunedoara, un bărbat de 40 de ani care contactat virusul în Italia, la Bergamo. Acesta a fost pus sub îngrijire la spitalul din Timișoara. Patru cazuri au fost confirmate pe 7 martie. Este vorba de colegă de-a celor doi liceeni  din Timișoara, o fată de 16 ani care a călătorit cu avionul din Bergamo, în proximitatea bărbatului infestat din Hunedoara și doi bărbați din Galați și București. Ambii au revenit din Italia și au manifestat simptome specifice.

În cursul zilei de luni, 9 martie a.c., a fost confirmată infecţia cu coronavirus la o femeie de 73 de ani, din Buzău, care s-a întors din Italia, din zona Rimini.

Alte trei cazuri de infestare cu coronavirus au fost confirmate în cursul zilei de 10 martie, la Arad, un bărbat de 57 ani care s- a întors din Italia pe 9 martie, o femeie de 26 de ani din Hunedoara și un tânăr de 37 de ani care a fost internat în Spitalul de boli infecțioase din Reșița.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE