Brânză: Interesele individuale trebuie reprimate

Brânză: Interesele individuale trebuie reprimate

Propunerea Ancăi Boagiu de a sparge PDL Diaspora în patru entităţi distincte va fi repusă în discuţie luni de conducerea democrat-liberalilor, după ce şeful organizaţiei, William Brânză, a contestat o astfel de măsură.

În primă instanţă, PDL-iştii au fost de acord cu propunerea, făcută săptămana trecută,în şedinţa Biroului Permanent Naţional, în absenţa lui Brânză însă.

"Pentru diaspora ai nevoie de un mesaj unitar, nu de unul disipat. Interesele individuale trebuie reprimate, fiind nevoie să primeze interesul de partid şi de unitate", a comentat Brânză demersul Ancăi Boagiu.

Dispute speculate de opoziţie Şeful PDL Diaspora a adăugat că românii din străinătate au demonstrat că nu pot fi amăgiţi de stânga, care însă ar putea profita de eventualele disensiuni generate de o reorganizare a organizaţiei. "Aş aduce aminte că, la vremea când nu mai exista speranţă, actul de credinţă al diasporei a fost faţă de Traian Băsescu şi PDL. Mai mult, diaspora a înţeles măsurile nepopulare pe care leam luat în această perioadă şi după ce şocul acestora va trece şi potenţialul PDL va creşte", a spus Brânză.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest context, el a precizat că spargerea organizaţiei poate fi un "precedent periculos".

Cum creşte miza votul prin corespondenţă

Miza organizaţiei PDL Diaspora creşte şi în contextul în care în discuţie este actul normativ privind votul prin corespondenţă.

În acest caz, bazinul electoral ar creşte considerabil, mai ales că la ultimele alegeri românii din străinătate s-au mobilizat masiv, înclinând balanţa în favoarea democrat-liberalilor.