Evenimentul Zilei > International > Brandon Lewis: ”Libera circulație a lucrătorilor între UE și Marea Britanie se va încheia după finalizarea Brexitului”
Brandon Lewis: ”Libera circulație a lucrătorilor între UE și Marea Britanie se va încheia după finalizarea Brexitului”

Brandon Lewis: ”Libera circulație a lucrătorilor între UE și Marea Britanie se va încheia după finalizarea Brexitului”

În martie 2019 când se va finaliza ieșirea Regatului Unit din cadrul forului comunitar, este prevăzut să se încheie libera circulație a lucrătorilor dintre UE și UK.

 

„Libera circulație a forței de muncă se va încheia atunci când vom părăsi Uniunea europeană în primăvara lui 2019”, a declarat Lewis pentru postul de radio BBC, citat de Reuters.

Potrivit acestuia,  un nou sistem de imigrație va fi pus în practică la momentul ieșirii Marii Britanii din UE, prevăzută pentru martie 2019.

„Odată ce părăsim Uniunea Europeană, acest guvern va aplica propriile reguli privind imigrația și condițiile care vor trebui să răspundă nevoilor companiilor din Marea Britanie, dar și societății în sensul său mai larg’”, a explicat ministrul de interne britanic Amber Rudd.

Marea Britanie urmează să părăsească UE până la sfârșitul lui martie 2019, după un referendum, pe 23 iunie 2016, în care majoritatea britanicilor au votat pentru Brexit, în scopul de a restricționa imigrația și de a recâștiga puterile de la Bruxelles.