Evenimentul Zilei > Monden > Brainscores – Un start-up românesc premiază cunoștințele de cultură generală cu bani reali
Brainscores – Un start-up românesc premiază cunoștințele de cultură generală cu bani reali

Brainscores – Un start-up românesc premiază cunoștințele de cultură generală cu bani reali

Un start-up românesc a lansat recent un joc online care educă și distrează în același timp (edutainment), și chiar premiază inteligența și cunoștințele cu bani reali.

Brainscores este aplicația inedită care, pe lângă faptul că reprezintă o modalitate de distracție și a petrece timpul aflând informații noi, mai are și un stimulent financiar: autorul proiectului remunerează cu bani utilizatorii care răspund corect la întrebări.

Aplicația, lansată de societatea Rudeana SRL-D din Iași, rulează testele în limba română și este recomandată pentru toate vârstele și orice ocupație. Se descarcă gratuit din magazinul Google Play pentru dispozitive pe platforma Android și permite achiziții in-app.

”Ideea de a crea acest joc a apărut într-un moment când mi-a crăpat răbdarea văzând cum copiii mei se consumă fără rost în jocuri online, câștigând milioane pe care nu le vor primi în realitate, în detrimentul lecțiilor și activităților în aer liber. Și ei nu sunt singuri în această capcană. Dacă priviți în jur, o să vedeți prea mulți tineri care petrec o mare parte a zilei în smartfoane, amuzându-se cu lucruri haioase, dar inutile. Generații care își irosesc timpul liber. Și atunci m-am gândit să fac distracția și plăcută, și utilă, stimulând învățarea cu premii reale. Așa am ajuns să fac edutainment”, a spus autorul proiectului și administratorul firmei, Aurel Stratan.

Testele conțin întrebări dintr-o mulțime de domenii – istorie, geografie, literatură, fizică, chimie, arhitectură, politică, personalități, economie, finanțe, administrație, etc. – și sunt actualizate în permanență cu noi întrebări. Astfel, aplicația va fi interesantă pentru utilizatorii din toate profesiile și orice vârstă.

Imediat după înregistrare în aplicație utilizatorii primesc 40 de cheițe gratuite care sunt folosite pentru a debloca 40 de întrebări. În dependență de opțiunea aleasă, valoarea premiului constituie numărul consumat de cheițe înmulțit cu 2 sau cu 5, iar când se atinge pragul de plată utilizatorii pot trimite o solicitare de recuperare a banilor sau pot juca în continuare deblocând noi teste. În cazul în care nu mai au cheițe, le pot achiziționa prin intermediul magazinului Google Play la preț de 1 cent.

Singura condiție pentru a fi eligibil pentru premiu este de a răspunde corect la toate întrebările testului, pentru fiecare fiind alocate 8 secunde.

Regulamentul jocului poate fi consultat AICI sau direct în aplicație.

Bani pentru cunoștințe

Fanii quizurilor care își doresc mai multă experiență și premii mai mari pot accesa situl Brainscores.ro – un alt produs al Rudeana, care găzduiește competiții zilnice între jucători. Acestea încep la ora 18:00, conțin doar 20 de întrebări și au o limită de timp de circa 3 minute. Oricine poate urmări competițiile cu teste pe site în direct, fără a participa la ele.

Creditul de participare la jocurile pe situl dat este unul simbolic – 2 RON, iar remunerarea minimă pentru câștigător este de 10 RON, însă valoarea premiului este direct proporțională cu numărul de participanți și nivelul de dificultate: mai mulți participanți – mai mulți bani, mai dur nivelul – un premiu și mai mare. În zilele de sâmbătă provocarea include 100 de întrebări, iar câștigătorul – în dependență de variabilele menționate – poate incasa între 50 și 10.000 RON.

Până în prezent Rudeana a achitat premii totale de aproape 2.100 de lei.

Atât aplicația, cât și situl au apărut grație suportului financiar al Uniunii Europene, prin intermediul schemei ”Instrumente