Evenimentul Zilei > Actualitate > Botez cu scandal. Jandarmi acuzați de abuz după ce au amendat un pastor | VIDEO
Botez cu scandal. Jandarmi acuzați de abuz după ce au amendat un pastor | VIDEO

Botez cu scandal. Jandarmi acuzați de abuz după ce au amendat un pastor | VIDEO

Un botez a stârnit un adevărat scandal în pandemie. Jandarmii din Galați au amendat un pastor care oficia ritualul pe malul Dunării. Reprezentanți ai cultului Penticostal susțin că s-a comis un abuz.

Botez cu scandal în pandemie, la Galați. Un pastor a fost sancționat de jandarmi pentru organizarea unei procesiuni religioase.

Jandarmii au transmis că evenimentul s-a desfășurat cu încălcarea prevederilor legale.

În schimb, reprezentanți ai cultului Penticostal susțin că cei care au comis un abuz și au încălcat legea sunt jandarmii.

Concret, în urma unei sesizări, un echipaj de jandarmerie a fost direcționat, sâmbătă, 10 aprilie, în jurul orei 12.30, de către Dispeceratul Secției 3 poliție Galați în zona Plaja Dunărea.

La dispecerat se primise o reclamație din care reieșea că mai multe persoane s-au adunat pe malul Dunării, transmite Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați.

La fața locului, jandarmii au identificat un grup de aproximativ 50 de persoane care participau la o procesiune religioasă de botez, în apa Dunării.

„Numai două minute, e ceva de la Dumnezeu”, au încearcat unii dintre participanţi să-i înduplece pe jandarmi.

Aceştia, însă, i-au cerut pastorului care oficia botezul să se legitimeze.

Activitatea a fost întreruptă, iar organizatorul a fost sancționat de jandarmi cu amendă în cuantum de 3.000 lei.

Botez cu scandal în pandemie

Pastorul sancționat de jandarmi este din Brăila, susțin credincioșii penticostali care au reacționat după acel eveniment care a avut loc în pandemie.

Cultul Penticostal din România este prevăzut în lista cultelor religioase recunoscute de stat.

Membri ai cultului susțin că, și chiar dacă nu era în statut de cult, tot avea dreptul de a organiza ritualuri de botez.

În opinia credincioșilor penticostali, jandarmii au comis infracțiuni de împiedicare a libertății cultelor și abuz în serviciu.

În opinia penticostalilor, faptele jandarmilor sunt penale

Ei susțin că nu pastorul este cel care a încălcat legea, ci jandarmii.

Oamenii legii ar fi comis o dublă infracțiune, transmite ziardestiri.ro.

Astfel, jandarmii sunt acuzați că au încălcat art. 318 Cod Penal – (1) Împiedicarea sau tulburarea liberei exercitări a ritualului unui cult religios, care este organizat și funcționează potrivit legii, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

De asemenea, jandarmii sunt acuzați de abuz în serviciu (art.297 cod Penal).

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.