Evenimentul Zilei > Actualitate > Lumea SECRETĂ a BORDERULILOR din Siria. Fetele sunt VÂNDUTE de proprii părinți
Lumea SECRETĂ a BORDERULILOR din Siria. Fetele sunt VÂNDUTE de proprii părinți

Lumea SECRETĂ a BORDERULILOR din Siria. Fetele sunt VÂNDUTE de proprii părinți

Din cauza procentului său covârșitor de populație musulmană, 90%, Siria nu este în mod sigur locul unde industria sexuală ar putea să prospere, însă în Damasc există câteva bordeluri secrete, frecventate de un cerc restrâns de persoane și despre care se vorbește în șoaptă.

O jurnalistă a revistei americane Vice a reușit să pătrundă într-un local unde sirienii și turiștii acre vizitează Siria se bucură de servicii sexuale. 

Majoritatea fetelor care lucrează în bordeluri sunt extrem de tinere, având vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani, prețul variază între 20 și 30 de dolari partida, iar cei mai mulți clienți sunt din Arabia Saudită.

Activitatea din aceste localuri clandestine din Siria nu diferă mult de bordelurile din cartiere roșii afla în țările unde prostituția este legală.

Fetele își încep seara cu un dans la bară, catalogat de jurnalista americană drept stângaci, apoi încep să ia clienți. Câteva domnișoară dansează pe o masă unde sunt întinse mai multe banconte aruncate în semn de apreciere de bărbații veniți să se bucure de spectacolul erotic.

Într-un alt bordel, deghizat în dicotecă, lucrează numai refugiate din Irak, foste prostituate sub regimul lui Saddam, însă adevăratul cartier al sexului din Siria se află într-o suburbie din nodrul Damascului numită Sednaya.
 
În Sednaya există mai multe cluburi unde fete în pragul adolescenței se vând chiar la îndemnul părinților, care de multe ori sunt prezenți în cluburile respective.