Datele Eurostat șochează piețele financiare. Probleme pentru mai marii Europei, BOOM economic în Ungaria

Datele Eurostat șochează piețele financiare. Probleme pentru mai marii Europei, BOOM economic în Ungaria

Ultimele statistici publicate de Eurostat arată că țări ca Germania, Italia și Franța sunt în declin, în timp ce marea supriză vine de la Ungaria, a cărei economii a avansat în cel mai alert ritm din ultimii opt ani.

Potrivit acestor date, PIB-ul Germaniei a scăzut cu 0,2% în trimestrul 2, mai mult decât au anticipat economiştii, în timp ce economia Franţei a stagnat şi a determinat guvernul francez să redefinească ţinta deficitului pentru 2014. Italia, care a intrat în mod neaşteptat în recesiune, a înregistrat o scădere economica accelerată de 0,2 % faţă de trimestrul 1 şi  de 0,3% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut. În Ungaria în schimb, Produsul Intern Brut (PIB) din al doilea trimestru a urcat cu 3,9% faţă de anul trecut.

Cifre surprinzătoare vin și de la Olanda, cu un PIB mai mare cu 0,5% faţă de T1 şi cu 0,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013. Austria a înregistrat o creștere de 0,9% comparativ cu perioada aprilie-iunie a anului trecut. PIB-ul Portugaliei a crescut cu 0,6% faţă de T1 când economia scăzuse cu 0,4% faţă de ultimul trimestru din 2013, în timp ce în Suedia s-a înregistrat o creştere de 0,2%.

Traian Băsescu: România a intrat în RECESIUNE. Reducerea CAS-ului nu face altceva decât să accelereze intrarea în CRIZĂ. Îi avertizez pe români să nu se lase păcăliți de corul mincinoșilor și al incompetenților

În timp ce vecinii noștri înregistrează creșteri spectaculoase, România reintră în recesiune tehnică. Țara noastră a înregistrat în trimestrul al doilea cea mai scădere a Produsului Intern Brut (PIB) dintre cele 28 de state ale Uniunii Europene (UE), de 1% comparativ cu primul trimestru, alte economii cu evoluţii negative fiind Germania, Italia şi Cipru.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Economia este în recesiune după toate standardele Uniunii Europene. Pe trimestrul 2 România are o scădere de 1 procent, fiind cea mai mare din Uniunea Europeană. Aceste lucruri nu mai pot fi acoperite de propaganda pontistă. Proasta guvernare este o realitate. A avut toate condițiile de stabilitate macroeconomică, prin minciună și incompetențe a reușit să destabilizeze economia”, a avertizat președintele Traian Băsescu

În comparaţie cu primul trimestru din 2014, la nivelul UE, PIB-ul a urcat cu 0,2% în perioada aprilie-iunie.