Evenimentul Zilei > International > BOOM economic în America, cu 2 ZILE înainte de instalarea lui Trump! Plouă cu INVESTIȚII și Locuri de Muncă
BOOM economic în America, cu 2 ZILE înainte de instalarea lui Trump! Plouă cu INVESTIȚII și Locuri de Muncă

BOOM economic în America, cu 2 ZILE înainte de instalarea lui Trump! Plouă cu INVESTIȚII și Locuri de Muncă

În săptămânile de după alegerea lui Donald Trump, pe 8 noiembrie, o serie de mari companii și-au anunțat intenția de a-și extinde afacerile în SUA. Numărul acestora crește spectaculos.

Până la jumătatea lui decembrie 2016, printre companiile care au anunțat crearea de noi locuri de muncă s-au numărat:

– Carrier Air Conditioning Manufacturer – 1000 de locuri de muncă;

– Soft Bank Telecomunications – 50.000 de locuri;

– US Steel – 10.000;

– IBM – 25.000.

În plus, reprezentanții firmelor mici au declarat că alegerea lui Trump înseamnă pentru ei speranța unui „boom” în dezvoltarea afacerilor lor.

Din decembrie, numărul companiilor care au anunțat programe  de dezvoltare pe teritoriul Statelor Unite a crescut.

Ford – 700 de locuri de muncă pentru început

La începutul lui ianuarie, Ford Motoc Company a declarat că este gata de un acord cu noua administrație și a anunțat că crearea a 700 de locuri de muncă urmează să fie aprobată, urmând ca în anii următori, numărul acestora să crească.

 SAP SE – 400 de locuri de muncă

Producătorul german de software SAP SE deschide încă 400 de locuri de muncă la sediile sale din Pittsburgh și din suburbiile Philadelphiei.

Amazon.com – 100.000 de joburi

Amazon a planificat o uriașă dezvoltare începând cu acest an, și a anunțat recent că va angaja un număr suplimentar de 100.000 de lucrători în echipele de retail.

Lockheed Martin – 1800 de locuri de muncă

Liderul din aeronautică Lockheed Martin l-a anunțat pe Donald Trump că intenționează să angajeze 1800 de muncitori în lunile următoare.

General Motors – 1500 de joburi și investiții de un miliard de dolari

GM a anunțat luna aceasta că dorește să reinvestească în fabricile din Statele Unite și va crea 1500 de noi locuri de muncă. Un miliard de dolari sunt planificați pentru construirea de noi linii de asamblare.

Bayer AG – 8 miliarde de dolari investiții

Echipa de tranziție a lui Trump a anunțat că colosul farma german dorește să investească 8 miliarde de dolari în dezvoltare și cercetare, în colaborare cu Monsanto AG.

Wallmart – 10.000 de locuri de muncă în retail, 25.000 de locuri în construcții

Gigantul din retail Wallmart dorește să construiască noi magazine care vor crea 10.000 de noi locuri de muncă în domeniul comercial, dar și 25.000 în construcții.

Wallmart vrea să construiască cel puțin 59 de magazine noi până la sfârșitul lui 2017.