Evenimentul Zilei > Social > Bookfest 2017. EVENIMENTE ARTHUR. Asterix, viteazul gal cucerește România
Bookfest 2017. EVENIMENTE ARTHUR. Asterix, viteazul gal cucerește România

Bookfest 2017. EVENIMENTE ARTHUR. Asterix, viteazul gal cucerește România

Titluri interesante petru copii, oferite, începând de astăzi, de editura Arthur. Bookfest 2017

Bookfest

Asterix, viteazul gal de Rene Goscinny și Albert Uderzo

Traducere din limba franceză de Ioana Pârvulescu

Un volum de bandă desenată pentru copiii de toate vârstele

Colecția Grafic Young

LANSARE // Sâmbătă, 27 mai, ora 14:00 // Standul Editurii Arthur

Participă: Ioana Pârvulescu, Cyrielle Diaz (Institutul Francez), Octav Ungureanu (ilustrații live)

„Asterix, viteazul gal este socotită, într-un top alcătuit de ziarul Le Monde, una dintre primele 25 de cărţi ale secolului al XX-lea, precedată de 1984 de Orwell şi urmată de Cântăreaţa cheală a lui Ionesco. Asterix şi Obelix împreună cu toţi prietenii lor au devenit eroi ai unei epopei eroi-comice, cu efect de poţiune magică. Chiar dacă nu-ţi dă puteri supraomeneşti, ca licoarea druidului Panoramix, povestea spusă de Goscinny şi ilustrată de Uderzo are darul de a alunga plictiseala şi de a însenina pe oricine. Reţeta e irezistibilă: umor, cultură, ironizarea clişeelor şi a prostiei, plus multă înţelegere a omenescului. Bucuria produsă e de durată.” (Ioana Pârvulescu)

http://www.editura-arthur.ro/info/carte/asterix-viteazul-gal

http://www.editura-arthur.ro/info/blogitem/arthur-la-bookfest-2017

Rostogol păzește pepenii de Lavinia Braniște

Cu ilustrații de Andrei Măceșanu

LANSARE // Sâmbătă, 27 mai, ora 14:40 // Standul Editurii Arthur

Participă: Lavinia Braniște, Alina Purcaru, Andrei Măceşanu

„După ce a ajuns cu bine acasă, purcelul Rostogol a fost copleșit de familia numeroasă, în care toți frații semănau între ei, așa că s-a gândit să se facă remarcat prin hărnicie. Nu știu ce latură a poveștii le va rămâne în minte copiilor: că e important să fii harnic sau că munca în general aduce belele… Cert e că belele sunt simpatice (cel puțin pentru mine a fost simpatic să le scriu) și la fel și personajele care intră și apoi cu grație ies din ele.” (Lavinia Braniște)

foto Vlad Roman

Lavinia Braniște (n. 1983, Brăila): Locuiesc de cinci ani în Bucureşti şi încă am sentimente amestecate faţă de acest oraş. Scriu poezii din şcoala primară şi am crescut cu poveştile bunicului, care îmi mai făcea şi jucării de carton şi zmeie colorate, pe care mi le înălţa pe calea ferată – ,,la linie“. Tot cu bunicul intram în pepiniera de la linie pe sub un gard de sârmă şi culegeam iarbă pentru găini şi păpădii galbene pentru mama. Cu bunica tundeam scaieţi şi-i puneam pe casă de Rusalii şi a doua zi ne uitam să vedem cui i-a crescut mai mult norocul. Cărţile pentru copii au venit peste mine dintr-o întâmplare, după o pauză de douăzeci de ani, timp în care am schimbat joburi şi chirii şi m-am învăţat să trăiesc singură. Scriu pentru că-mi place să scriu. Şi am avut nevoie de douăzeci de ani ca s-o spun fără jenă.

http://www.editura-arthur.ro/info/carte/rostogol-pazeste-pepenii

http://www.editura-arthur.ro/info/blogitem/arthur-la-bookfest-2017

Program Bookfest: – mâine: 10:00 – 20:00; joi: 10:00 – 20:00; vineri: 10:00 – 21:00; sâmbătă: 10:00 – 21:00; duminică: 10:00 – 20:00. Accesul este gratuit