Evenimentul Zilei > Actualitate > ”Bomber man” din Cluj este un bolnav psihic. S-a predat de bună voie …
”Bomber man” din Cluj este un bolnav psihic. S-a predat de bună voie …

”Bomber man” din Cluj este un bolnav psihic. S-a predat de bună voie …

Luni, după amiaza, la sediul Poliției Cluj s-a prezentat un bărbat care a spus că el este cel care a montat bomba și a amplasat-o noaptea lângă mașina pompierului.

La sfârșitul săptămânii trecute, un incident grav s-a petrecut în apropierea unei unități de pompieri din Cluj Napoca. Lângă mașina unui subofițer a fost lăsat un pachet suspect, care a explodat atunci când a fost deschis. Din fericire, rănile suferite de pompierul militar au fost mai mult superficiale.

În schimb, susțin surse judiciare, a fost declanșat un mecanism care a dezvoltat ipoteze de la un posibil atac terorist, la o posibilă răzbunare a unui membru din familia pompierului.

Nici una din aceste ipoteze nu s-a adeverit. Luni, după amiaza, la sediul Poliției Cluj s-a prezentat un bărbat care a spus că el este cel care a montat bomba și a amplasat-o noaptea lângă mașina pompierului. Bărbatul, Radu B. este cunoscut în evidențele medicilor pshiatri cu diagnosticul de schizofrenie. Se pare, că în acesta a suferit o criză care a culminat cu construcția bombei și punerea acesteia lângă mașina pompierului. Polițiștii fac investigații pentru a vedea dacă între cei doi există sau nu, o posibilă legătură.

După atacul cu bombă, polițiștii au dat publicității câteva imagini neclare cu un bărbat despre care se spune că el a amplasat bomba. De frică, Radu B. a decis să se predea.

”Bomber Man” a fost audiat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj și s-a dispus internarea acestuia la Secția de Pshiatrie a Spitalului Județean Cluj.

”Astfel, sub coordonarea conducerii inspectoratului și a Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au desfăşurat activităţi specifice, pentru stabilirea circumstanţelor exacte în care s-a produs incidentul, pentru identificarea persoanei bănuite de realizarea şi amplasarea dispozitivului la locaţia menţionată, în vederea tragerii acesteia la răspundere penală. Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au stabilit un cerc de persoane bănuite şi au derulat activităţi, pentru administrarea probatoriului în cauză.La data de 25 iunie a.c., în jurul orei 15.45, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din Cluj-Napoca, s-a prezentat la sediul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, recunoscând că el este cel implicat în incidentul din data de 21 iunie a.c., fiind cel care apare în imaginile făcute publice. Bărbatul prezenta semnalmentele persoanei bănuite de comiterea faptei, iar acesta a fost audiat de către polițiști. Din primele informații, rezultă că acțiunile bărbatului nu au vizat persoana care a suferit leziuni în urma exploziei. Urmează să se stabilească dacă persoana a acționat cu discernământ la acel moment și ce anume l-a determinat să comită fapta”, precizează IPJ Cluj.