Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizie-șoc! Becali părăsește România. Destinația e surprinzătoare
Decizie-șoc! Becali părăsește România. Destinația e surprinzătoare

Decizie-șoc! Becali părăsește România. Destinația e surprinzătoare

Din cauza problemelor pe care le are cu justiţia, Gigi Becali s-a gândit că cel mai bine pentru el şi familia sa este să plece din România

În aceste condiţii, Becali a fost de curând în Grecia pentru a cere cetăţenie în această ţară.

„Am avut nişte probleme şi vîd cî încă le am, mi-a zis şi familia, hai să ne mutăm din ţara asta! Păi, dacă nu pot să-mi protejez familia… M-am dus în Grecia, m-am interesat, o să-mi iau cetăţenie. Şi eu, şi toată familia! Păi, am ajuns să stau la cheremul unui procuror, un puşti, că vrea el să se afirme şi inventează acuzaţii… El spune că ştiam în 2014, când eram în puşcărie, adică eu spălam bani din puşcărie! Eu am dat banii la biserici, la oameni amărâţi, am salvat vieţi omeneşti. De asta am mers în Grecia, să iau cetăţenie la toată familia. Nu sunt dispus să mi se nască nepoţii şi eu să fiu în puşcărie”, a dezvăluit Gigi Becali.

DNA a anunţat printr-un comunicat de presă că a început urmărirea penală împotriva latifundiarului din Pipera si a nepotului sau preferat, Vasile Geambazi, fiind acuzaţi de spălare de bani şi abuz în serviciu.

„Eu am făcut puşcărie şi nu mai vreau să fac! Adică să am nepoţi şi eu să stau la puşcărie că vrea un procuror! E prejudiciu? Bine, mă, plătesc prejudiciu şi fac puşcărie în Grecia! În Grecia se pune o brățară, nu faci pușcărie! Acolo faci pușcărie doar dacă dai în cap, omori!”, a mai spus Gigi Becali.

Potrivit DNA, faptele pentu care Becali este urmărit penal au fost săvârşite în perioada 2014-2019

În aceeşsi cauză, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un evaluator desemnat de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), pentru abuz in serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, cu consecinţe deosebit de grave.

DNA susține că Gigi Becali a spălat împreună cu nepotul său, 50 de milioane de euro. Finanțatorul FCSB susține că acești bani i-a dat cadou lui Vasile Geambazi, potrivit romaniatv.net