Evenimentul Zilei > Politica > Bombă în politică. Colaborator al Securității, candidat la alegerile parlamentare!
Bombă în politică. Colaborator al Securității, candidat la alegerile parlamentare!

Bombă în politică. Colaborator al Securității, candidat la alegerile parlamentare!

CNSAS a publcat vineri un document care atestă calitatea de colaborator al Securității a lui Samuel Calotă, candidat la alegerile parlamentare din partea PRO România.

Un candidat de la Pro România este fost colaborator al Securității, anunță Colegiul Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Samuel Calotă, candidat la Camera Deputaţilor din partea partidului Pro România în judeţul Teleorman are decizie definitivă în instanță de colaborator încă din 2012, mai prezicează CNSAS.

Lovitură dură pentru partidul PRO România chiar înainte de alegeri, după ce CNSAS (Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii) a publicat, astăzi, numele singurului candidat la alegerile parlamentare 2020 care a fost identificat drept colaborator al Securităţii.

CNSAS l-a demascat! A fost colaborator al Securității

Singurul candidat la aceste alegeri care a fost dovedit, printr-o decizie definitivă a unei instanţe de judecată, drept colaborator al Securităţii este Samuel Calotă, candidat al PRO România la Camera Deputaţilor.

„Referitor la verificarea candidaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, în temeiul art.3, lit.b din OUG 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, aprobată prin Legea 293/2008, Colegiul C.N.S.A.S. comunică următoarele.

S-au primit listele cu candidați de la toate Birourile Electorale Județene, exceptând Birourile Electorale Judeţene Dâmboviţa şi Olt. S-au derulat procedurile de verificare pentru 6.030 candidați şi s-au procesat datele pentru 5.713 persoane.

Dintre acestea, în temeiul legii sunt verificabile (candidaţi care sunt născuţi după anul 1973) 2.693 persoane, până în prezent fiind identificată o persoană: Calotă Samuel – candidat Camera Deputaţilor din partea partidului Pro România, judeţul Teleorman.

Pentru toți ceilalți candidați la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, verificările vor continua, conform procedurii legale, iar rezultatele finale vor fi aduse la cunoștința opiniei publice prin postarea pe site-ul oficial www.cnsas.ro”, se arată într-un comunicat al CNSAS.

Casa lui Samuel Calotă, un adevărat centru informativ pentru Securitate

Samuel Calotă a fost recrutat în anul 1981 cu numele conspirativ „Violeta“. În casa sa, au fost introduse nouă surse de informare în bune condiţii de conspirativitate, instanţa apreciind că locuinţa a îndeplinit efectiv rolul de casă conspirativă în reţeaua informativă a Securităţii, conform instanţei.