Așadar, inițiativa prevedere ca structura să numere cel mult zece angajați, iar aceștia vor sprijini structura creată pentru anchetarea corupției la nivel înalt în Europa. Amintim că șefia Parchetului European a fost preluată de Laura Codruța Kovesi anul trecut, iar mandatul fostei șefe DNA este valabil șapte ani.

Prin proiect se propune înființarea în cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a Structurii de sprijin a procurorilor europeni delegați în Romania, compusă din personal auxiliar de specialitate condus de un grefier-șef, care să funcționeze cu un număr maxim de 10 posturi.

Se prevede că DNA va asigura personalul suport pentru activitatea zilnică a procurorilor europeni delegați. Potrivit Regulamentului, toate autoritățile naționale sunt obligate să asigure sprijin Parchetului European, însă tipul de sprijin diferă, fiind unul cu caracter permanent – prin intermediul Structurii de sprijin, respectiv unul cu caracter punctual, în funcţie de nevoile concrete în cadrul unui dosar, în ceea ce priveşte toate celelalte autorităţi.

Numărul maxim de posturi va putea fi suplimentat, ulterior, prin hotărâre a Guvernului, în funcție de nevoile concrete în desfășurarea activității procurorilor europeni delegați în România”, potrivit propunerii Ministerului Justiției.