Evenimentul ZileiActualitateCazul Caracal. Omul-cheie a detonat cea mai „grea” bombă. Misterul celor 7

Cazul Caracal. Omul-cheie a detonat cea mai „grea” bombă. Misterul celor 7

Cazul Caracal. Omul-cheie a detonat cea mai „grea” bombă. Misterul celor 7
Ovidiu Popescu, procurorul care a păzit poarta lui Gheorghe Dincă a cerut reaudierea a şapte poliţişti care au participat la operaţiunea din acea noapte deoarece ar fi minţit în declarațiile date în faţa procurorilor.

Mai mult, el susţine că poliţiştii sunt vinovati de moartea Alexandrei.

Avocatul Tonel Pop a declarat că: „În  99 la sută din cazuri când sunt băgați polițiștii cu procurorii, polițistul e vinovat. Potrivit noului Cod Penal, procurorul este regele dosarului. Procurorul acum e stapân absolut pe dosar și face ce vrea.

Cristian Ovidiu Popescu a fost pus sub acuzare, în luna septembrie, pentru abuz în serviciu, pentru că ar fi încălcat mai multe dispoziţii din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, dar şi articole din Constituţie şi din Codul de procedură penală.

El este acuzat că ar fi respins propunerea poliţiştilor de a pătrunde în domiciliul lui Gheorghe Dincă, inculpat pentru uciderea a două tinere în Caracal, dispunând efectuarea percheziţiei domiciliare începând cu ora 6:00 a zilei de 26 iulie, deşi obţinuse mandat de percheziţie la ora 3:04.

Accesează: