Evenimentul Zilei > Actualitate > „BOMBA” din bloc. Mai multe persoane din Piteşti, audiate pentru o grenadă
„BOMBA” din bloc. Mai multe persoane din Piteşti, audiate pentru o grenadă

„BOMBA” din bloc. Mai multe persoane din Piteşti, audiate pentru o grenadă

Poliţiştii din Piteşti urmează să audieze, în aceste zile, mai multe persoane care au locuit într-un apartament închiriat în care proprietarul a găsit o grenadă. Locuinţa a fost închiriată timp de doi ani.

Poliţiştii din oraşul Piteşti au fost alarmaţi, luni seară, de o persoană care a anunţat că a găsit o grenadă într-un apartament pe care l-a închiriat timp de doi ani. Bărbatul s-a întors în apartament, zilele trecute şi, în timp ce făcea curăţenie a dat peste obiectul metalic. A anunţat imediat autorităţile, speriat că poate sări în aer. Au venit mai multe echipe de pirotehnişti dar şi poliţişti care i-au sfătuit pe vecinii bărbatului să părăsească imobilul. În scurt timp, specialiştii au constatat că grenada era inofensivă, era golită, ca atare, toate persoanele au fost anunţate că nu sunt în pericol şi că se pot întoarce în locuinţe.

"A fost identificată o grenadă miliatară de exerciţiu care nu prezenta capsa detontantă şi nu avea în interior substanţă explozibilă, aceasta a fost ridicată în vederea cercetărilor şi distrugerii acesteia", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, Mădălina Sima.

În plus, poliţiştii de la IPJ Argeş au deschis un dosar de cercetare pentru acuzaţia de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în care îi vor audia pe foştii chiriaşi care vor trebui să justifice existenţa grenadei în acel loc.