Evenimentul Zilei > Actualitate > BOMBĂ! DIICOT știa de 5 ani despre traficul cu minore din Caracal. Cine erau clienții
BOMBĂ! DIICOT știa de 5 ani despre traficul cu minore din Caracal. Cine erau clienții

BOMBĂ! DIICOT știa de 5 ani despre traficul cu minore din Caracal. Cine erau clienții

„Piața sexuală a municipiului Caracal”, cu fete minore, era cunoscută procurorilor DIICOT, chiar consemnată în rechizitoriu, încă de acum 5 ani. Acum au ieșit la iveală stenogramele traficanților de carne vie.

 

Cu toate acestea, puțini clienți au fost pedepsiți cu adevărat, iar clanurile au continuat să prospere. În convorbirile interceptate aflate în dosarele de la Tribunalul Olt, fetele sunt numite „capre”, „iade” sau „acareturi”.

Clienţii reţelei erau militari, manageri de companii și membri ai unor familii cu oameni din Poliție și justiție.

„Bebe Strungaru”, socrul polițistului Preda și tatăl grefierei-șefe de la Curtea de Apel București, a foat prins de DIICOT și menajat de Curtea de Apel Craiova.

Sandu Sebastian a fost clientul rețelei de trafic de persoane din 2014. După ce Tribunalul Olt i-a dat 8 luni de închisoare cu suspendare, Curtea de Apel Craiova i-a transformat pedeapsa în amendă penală, ca multor altor bărbați care au cumpărat sex cu minore de la traficanții din Caracal.

Membrii rețelei de trafic de persoane de la Caracal au fost reținuți de procurorii DIICOT Olt pe 11 septembrie 2014. Gerald Mirel Toilă era liderul acestei grupări.

Pe 10 aprilie 2014, la ora 13.51, Sandu Sebastian l-a apelat telefonic pe Toilă Gerald Mirel.  Sandu prefera sexul oral, intitulat în jargonul rețelei și al consumatorilor “bot”. Redăm dialogul dintre cei doi:

Sandu: Ce faci, domnu șef?

Toilă: Uită, pă bătătură, p-aci!

Sandu: Aa!

Toilă: Pă la mine, p-acasă…

Sandu: Ce marfă mai ai și tu, p-acolo?

Toilă: Pfff, nu știu, blonduț… aia. Am numai d-astea fără bot! Blonduța aia, încă una, una din BOLDU.

Sandu: A! Alea două care-au fost… Aia din TRAIANU și cu alalantă…

Toilă: Exact!

Sandu: Tot p-alea le ai?

Toilă: Atât.

Sandu: Nu mai găsiși și tu altceva?

Toilă: Ni. N-am mai umblat. Deocamdată…

Sandu: D-alea cu bot nu găsești?

Toilă: Nu știu, încercăm.

Sandu: Bine, măi! Hai că dacă, îh… e ceva și mă hotărăsc, te sun.

Toilă: Perfect. Bine, hai că ne întâlnim…

Sandu: Ești periculos! Hai, Pa! Pa!

Toilă: Ceau.

Rețeaua de trafic din 2014 se suprapunea parţial cu filiera din 2012. În ambele apar interlopul Cocoș și alte persoane, iar toate și-au tras seva din obișnuința unei comunități de a „consuma”, a tăcea și a întoarce capul. Printre hotelurile unde victimele erau duse este pronunţat de către fete, de zeci de ori, numele „Romula”. Hotel plasat în centrul orașului, „Romula” este deținut de fratele soției lui Sandu Sebastian, scrie Libertatea.