Polițistul care a preluat apelul de la dispeceratul 112, nu știa să folosească aplicația de urgență care permitea localizarea, pe o anumită arie, a locului de unde a fost făcut apelul.

Prezent la audieri, generalul STS, Sorin Bălan a dezvăluit faptul că polistul de la Poliția din Caracal, care a preluat apelul făcut de Alexandra, fetița ucisă de monstrul cu chip de om, a deschis aplicația de localizare după mai bine de o oră de la apelarea numărului de urgență de către victimă, pe motiv, atenție, că nu a știut să folosească aplicația de localizare și a fost nevoie de un apel către operatorul STS, pentru lămuriri.

”N-am făcut măsurători, pe o rază de patru kilometri se afla persoana care a apelat telefonul. Vrem să vă informăm pentru înțelegerea corectă, că nu întotdeauna există o limită de 4-6 kilometri. În mediul urban, unde stațiile de bază ale operatorilor sunt mai dense, înseamnă că și localizarea este mai aproape de ce spuneți voi. În zone rurale, pot fi și distanțe mai mari. În momentul de față, acestea sunt condițiile tehnice în care recepționăm informațiile de localizare, de la operatorii de telefonie mobilă. Împreună cu aceștia am realizat teste și încercăm să creștem precizia localizării prin utilizarea altor tehnologii de localizare. Fata era la o distanță de patru kilometrii pe o rază”, a declarat generalul STS.

Te-ar putea interesa și: