Prin intermediul unei aplicații de pe telefonul mobil, numită SHerpAlert, au fost descoperite pe întreaga durată a festivalului, respectiv 12-21 aprilie, nici mai mult nici mai puțin de 1.105 de persoane care au participat la Coachella și au fost afectate de herpes genital.

Această aplicație este folosită în general de persoane care suferă de boli cu transmitere sexuală, care caută acolo ajutor de specialitate, în momentul în care le apar primele simptome. În mod normal, platforma este creată în așa fel încât să detecteze între 12 și 16 cazuri pe zi, însă aceste cifre au fost cu mult depășite în perioada evenimentului muzical, fiind detectate peste 250 de noi cazuri pe zi. Totul are o explicație, spun specialiștii: mulți tineri la un loc, multe substanțe amestecate și nicio protecție.

La festivalul care are loc la Valle de Coachella, în California, au participat anul acesta nume mari de vedete de peste ocean, printre care Justin Bieber, Gigi Hadid, Kylie Jenner, Paris Jackson, Paris Hilton sau Ariana Grande, care este și imaginea acestui festival. Nu se știe însă dacă vreuna dintre ele ar fi fost afectată de această boală.

 

Ce este herpesul genital?

Herpesul genital este o boală cu transmitere sexuală care se răspândește în momentul în care o persoană care are acest virus întreține relații intime cu o alta. Boala poate cauza răni dureroase în zona genitală, fese sau coapse. Odată contactat, acest virus rămâne în organism pentru totdeauna.