Evenimentul Zilei > International > Boko Haram LOVEȘTE iar: Șase FETIȚE SINUCIGAȘE provoacă un MASACRU
Boko Haram LOVEȘTE iar: Șase FETIȚE SINUCIGAȘE provoacă un MASACRU

Boko Haram LOVEȘTE iar: Șase FETIȚE SINUCIGAȘE provoacă un MASACRU

Gruparea jihadistă Boko Haram a folosit șase fetițe pentru a comite un dublu atentat sinucigaș în Nigeria, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Atacurile sinucigașe care au avut loc în Nigeria, în noaptea de 16 spre 17 iunie s-au desfășurat în trei faze. În prima, șase fetițe s-au aruncat în aer în localitatea Damboa, statul Borno, în timp ce populația sărbătorea sfârșitul Ramadanului. Capetele fetițelor au fost smulse de explozie, scrie AFP.

La scurt timp după aceea, în timp ce mulțimea se precipitase la locul deflagrațiilor, jihadiștii au tras în plin cu rachete și grenade, făcând și mai multe victime.

În sfârșit, încă doi kamikaze și-au detonat încărcăturile explozive în alte două cartiere ale orașului, omorând șase locuitori.

Bilanțul atacurilor este de 43 de morți, cărora li se adaugă alți 12 răniți foarte grav. Aceștia au fost transportați cu elicopterul la clinica din Maiduguri, capitala regiunii. Alte 35 de persoane sunt îngrijite într-o clinică a Crucii Roșii dintr-o localitate învecinată, pentru „răni moderate”.