Evenimentul Zilei > Social > Au descoperit unde se afl ă bogăția României și adevărata istorie a poporului nostru
Au descoperit unde se afl ă bogăția României și adevărata istorie a poporului nostru

Au descoperit unde se afl ă bogăția României și adevărata istorie a poporului nostru

Cu ocazia Zilei Naționale a României, ȚNiascharian - Taina spiritualității românești”, un proiect cinematografic susținut media de Evenimentul Zilei, va fi difuzat de postul B1 Tv.

Sâmbătă, 2 decembrie, ora 21.00, telespectatorii vor putea urmări un puternic documentar, demarat cu ani în urmă de o echipă de cercetători și care are menirea de a identifica, de a descoperi și redescoperi valorile pământului românesc, de a înțelege sensul simbolurilor sacre multimilenare, administrații contemporane, de a găsi calea spre un adevărul uitat sau pierdut deliberat. ȚSuntem ceea ce protejăm!”, este deviza pe care s-a desfășurat proiectul Niascharian, conceput și regizat de Leonardo Tonitza.

În Munții Buzăului există una din cele mai importante zone sacre ale României, o a doua Sarmisegetuza, susține arheologul Gheorghe Lazarovici.

În zona muntoasă de la Colți, Nucu, Aluniș, Bozioru sunt dovezi de locuire din neoliticul timpuriu, din Epoca Bronzului, ce se continuă fără întrerupere până în secolul XIV.

Peștera cu arme din masivul Piatra Fetii se găsește în apropierea unui izvor de apă cu proprietăți medicinale recunoscute de localnici și de strămoșii lor. În fața grotei se deschide un amfiteatru natural, Poiana Cozianca, cu o acustică foarte bună, unde dacă se vorbește normal în peșteră se poate auzi și înțelege ce se spune până la 150-200 m depărtare.

Descoperiți fantastica poveste a acestor locuri pe 2 decembrie, la B1 Tv.