Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul Sănătății va vedea luni raportul ANT privind situația centrului de transplant pulmonar de la Sfânta Maria
Ministrul Sănătății va vedea luni raportul ANT privind situația centrului de transplant pulmonar de la Sfânta Maria

Ministrul Sănătății va vedea luni raportul ANT privind situația centrului de transplant pulmonar de la Sfânta Maria

Contractul cu clinica austriacă AKH, pentru transplant pulmonar, trebuie să continue, a declarat, astăzi, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, precizând că face demersuri în acest sens. Totodată, Bodog a adăugat că luni va vedea raportul Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT) privind Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti, fiind plecat astăzi din București.

"Am discutat ieri (n.r. – miercuri) cu profesorul Walter Klepetko (şeful Programului de Transplant Pulmonar de la clinica universitară AKH din Viena). În plus, astăzi voi vorbi cu ministrul austriac al Sănătăţii. Ştiu că avem cinci pacienţi pe listă la Viena, dar datoria mea este să mă asigur că bolnavii transplantati pot merge la clinică pentru tratament, nu-i pot lăsa aşa. Este o situaţie foarte importantă pe care trebuie să o rezolv urgent", a precizat ministrul Sănătăţii, potrivit News.ro.

În plus, Bodog a adăugat că „aşa cum am declarat, o echipă ANT şi DSP a fost ieri la Spitalul Sfânta Maria. Am cerut că sa fie alţi oameni decât cei care au efectuat inspecţia în vederea acreditării. Nu am văzut încă raportul pentru că sunt la Tulcea. Dar să ştiţi că Spitalul Sfânta Maria este inclus în programul naţional cu transplant hepatic", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Între timp, preşedintele ANT, Radu Deac, a susținut astăzi  că Spitalul Sfânta Maria va putea fi inclus în programul naţional de transplant, pentru transplantul de plămân, reevaluarea făcută ieri arătând că se menţin condiţiile de la acreditare, iar medicul român Igor Tudorache este de acord să vină de la Hanovra să opereze în spitalul bucureştean.