Boagiu, acuzată că fraudează alegerile din PNL Sector 2

Boagiu, acuzată că fraudează alegerile din PNL Sector 2

Alegerile interne pentru preşedinția PNL Sector 2, care ar fi trebuit să aibă loc pe 17 august, au fost amânate, din cauza unor tensiuni în filială. Conducerea PNL București a primit o serie de memorii care reclamă modul de organizare a alegerilor.

Șefia organizației e disputată de fostul co-președinte al filialei, senatorul PNL Anca Boagiu, și viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, ex-deputat PNL. Surse din partid au declarat, pentru EVZ, că memoriile se referă la faptul că membri de partid cu drept de vot, dar care nu erau favorabili Ancăi Boagiu, au fost scoși din baza de date. Altora, care veneau săși plătească cotizația, nu li s-a permis acest lucru, pentru a rămâne fără drept de vot. În aceste condiții, în baza de date figurau doar trei membrii proveniți din Forța Civică, fostul partid al lui Dan Cristian Popescu, care a fost înghițit de PDL, deși, de fapt, ar fi fost mult mai mulți.

Potrivit surselor PNL, în memorii se solicită „nu neapărat o altă dată, ci organizarea echidistantă a alegerilor” și „nu un simulacru” care s-o desemneze câștigătoare pe Boagiu. Mai mulți liberali au solicitat ca „cineva de la centru”, „o persoană independentă și echidistantă”, să organizeze alegerile. Cristian Bușoi, președintele PNL București, a spus că mâine conducerea centrală va dezbate aceste probleme. Prim-vicepreședintele PNL București, Ovidiu Raețchi, a precizat că, în pofida acestor dispute, alegerile pentru organizația din sectorul 2 nu se vor desfășura mai târziu de luna august.

Ne puteți urmări și pe Google News