Editura Evenimentul si Capital

BNR are vești PROASTE pentru ROMÂNI. Ce se întâmplă cu ECONOMIA

Autor: | | 0 Comentarii | 1318 Vizualizari

BNR a menținut rata de dobândă de politică monetară. Dobânda rămâne astfel la 2,5%, așa după cum anticipau și analiștii. BNR țintește ca rata inflației să scădă la 3,5%, până la sfârșitul acestui an. Scăderea inflației este explicația de bază din decizia de păstrare a dobânzii de politică monetară la 2,5%.

„Incertitudinile şi riscurile asociate perspectivei inflaţiei au ca principale surse evoluţia preţurilor combustibililor pe plan mondial, a preţurilor administrate (gaze şi energie electrică), a preţurilor produselor alimentare şi a celor din tutun, precum şi condiţiile de pe piaţa muncii şi conduita politicii fiscale şi de venituri. Relevante sunt, de asemenea, ritmul creşterii economiei zonei euro şi a celei globale în contextul tendinţelor protecţioniste şi al incertitudinilor legate de Brexit, precum şi conduita politicii monetare a Băncii Centrale Europene şi a băncilor centrale din regiune”, potrivit comunicatului BNR.

În raportul BNR se arată o serie de evoluții pe care le-a înregistrat economia românească în al doilea trimestru al anului. Creșterea economică rămâne la nivelul de 4,1%, mai mic decât cel de anul trecut. Stocurile au avut rol mai important în creșterea PIB, iar consumul populației și-a atenuat ritmul de creștere. În același timp, investițiile au avut o contribuție negativă la formarea produsului intern brut. Aceiași situație și cu influența în PIB a deficitului comercial.

Împrumuturile de consum au accelerat până la un nivel anual cu 13% mai mare decât anul precedent. Ponderea creditului în lei, în totalul creditului neguvernamental, a ajuns la 65%, un nivel ridicat în comparație cu doar 35% cât se înregistra în luna septembrie a anului 2012.

Indicatorii economici arată că România se apropie tot mai mult de epuizarea ciclului economic sau mai precis de anii în care creșterea economică genera optimism, scrie RFI.

Andi Moisescu, reactie BOMBA! Sotul Oliviei Steer a rabufnit, dupa ce sotia lui a fost linsata mediatic

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI