Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a comentat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, declarațiile premierului Mihai Tudose cu privire la băncile din România și comisioanele percepute de acestea.

Adrian Vasilescu a catalogat declarațiile premierului drept „neinspirate”, adăugând că ele au fost făcute de ”un intelectual care nu are de-a face cu băncile”. Mai mult, Vasilescu a ținut să sublinieze că Guvernul este ”la mâna băncilor în foarte multe împrejurări” și că această relație trebuie să fie una benefică.


Tudose este în RĂZBOI TOTAL CU BĂNCILE: „Noi suntem proşti? Până aici!” Totul a pornit de la 500 de dolari


”Guvernul României, în sfârșit, e la mâna băncilor în foarte multe împrejurări. Lună de lună, Guvernul României se împrumută la bănci, plătește pensii, plătește salarii. E o relație continuă și o relație benefică între bănci și guvern”, a spus Adrian Vasilescu.

Despre incidentul relatat de Tudose cu privire la contul său din bancă, Adrian Vasilescu a afirmat că ”e o problemă de lege”.

”A avut un incident nefericit. Sunt sigur că astfel de lucruri se întâmplă. Eu vreau să fac o subliniere și aici este problema de lege. Băncile se mișcă în funcție  de cât le lasă legile să se miște. Nu am auzit pe nimeni de la Guvern, nici pe ministrul de Finanțe, nici pe primul ministru, că băncile ar încălca legea. Sigur, legile noastre sunt interpretabile, sunt slabe, și atât instituțiile, cât și oamenii, întind lucrurile cât este posibil, până la limita legii”, a spus Vasilescu.