Evenimentul Zilei > International > Blocul militar condus de Rusia, OTSC, amenință că va riposta la acțiunile NATO
Blocul militar condus de Rusia, OTSC, amenință că va riposta la acțiunile NATO

Blocul militar condus de Rusia, OTSC, amenință că va riposta la acțiunile NATO

Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), structura care grupează şase foste republici sovietice și se doreşte a fi o contrapondere la NATO, a avertizat astăzi că va acționa în consecință după ce Alianţai Nord-Atlantică și-a modificat politica. în cadrul summitului de la începutului lunii.

"Vom reacţiona într-un mod adecvat la acele acţiuni pe care le vor întreprinde statele NATO. Vor fi, desigur, măsuri de răspuns, măsuri necesare pentru asigurarea stabilităţii şi securităţii de care avem nevoie", a declarat secretarul general al OTSC, Nikolai Bordiuja, citat de Agerpres.

Astfel, Nikolai Bordiuja a precizat că baza aeriană rusă ce va fi deschisă în Belarus (la graniţa cu Polonia), aşa cum anunţa la mijlocul lunii august comandantul forţelor aeriene ruse, Viktor Bondarev, constituie un răspuns la acţiunile SUA privind trimiterea unor unităţi de aviaţie în Țările Baltice.

De asemenea, secretarul general al OTSC a precizat că exerciţiile militare NATO "Rapid-Trident-2014", ce au loc în prezent în Ucraina, nu fac altceva decât să agraveze situaţia.

"Cred că organizarea de exerciţii militare pe teritoriul unei ţări care se află practic în stare de război şi unde încetarea focului nu este pe deplin respectată nu va face decât să provoace o agravare a situaţiei", a conchis Bordiuja.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: