Familia Costi locuieşte la etajul al treilea într-un bloc ANL de pe strada Panait Cerna din Lugoj. “Stăteam pe pat cu soţul meu şi deodată am auzit un zgomot ciudat ca de crăpătură. Când ne-am uitat pe tavan se vedea cum înaintează crăpătura. Atunci am luat-o la fugă, în ultimul moment am mai apucat sa scot televizorul din priză. Noroc că cei mici se aflau în camera cealaltă”, le-a povestit Ioana Costi jurnaliștilor de la Redeșteptarea.

Tavanul s-a desprins complet, toată tencuiala căzând împreună cu gletul şi stratul de zugrăveală. Bucățile de moloz au zeci de centimetri pătrați.
Blocul este acoperit cu ţiglă. Semne de infiltrare a apei nu sunt, plafonul fiind uscat. Familia Costi susține că în tavan se auzeau sunete caudate de câteva zile, însă au crezut că sunt șoareci. Specialiștii care au venit la fața locului susțin că singura explicaţie pentru cele întâmplate este proasta lucrare a firmei care a realizat blocul. Este vorba de grupul Izometal Confort al ”regelui asfaltului din Banat”, Georgică Cornu.
Acest bloc face parte dintr-un ansamblu de ANL-uri, dat în folosință acum patru ani și executat de Izometal Confort. La numai un an de la momentul în care s-a mutat, un locatar s-a plâns că i-a crăpat tencuiala pe un perete din coridor, iar după scurt timp a căzut. La etajul al doilea, în blocul unde a picat ieri seară tavanu din dormitor, a mai picat un tavan, în bucătăria unui apartament. În primele două cazuri firma lui Cornu a executat reparațiile, blocul fiind în garanție. ( Sursa foto și video: Redeșteptarea)