Evenimentul Zilei > International > BLOCAJUL amnistraţiei SUA produce CONSECINŢE grave. TRUMP îşi ANULEAZĂ participarea la Forumul de la DAVOS
BLOCAJUL amnistraţiei SUA produce CONSECINŢE grave. TRUMP îşi ANULEAZĂ participarea la Forumul de la  DAVOS

BLOCAJUL amnistraţiei SUA produce CONSECINŢE grave. TRUMP îşi ANULEAZĂ participarea la Forumul de la DAVOS

Preşedintele Donald Trump a decis să anuleze deplasarea, săptămâna viitoare, a delegaţiei americane la Forumul de la Davos din cauza "shutdown"-ului care blochează guvernul federal, a anunţat joi Casa Albă, relatează AFP.

„Din respect pentru cei 800.000 angajaţi americani care nu sunt plătiţi şi pentru a se asigura de sprijinul echipei sale, preşedintele Trump a anulat vizita delegaţiei sale la Forumul economic mondial de la Davos, în Elveţia”, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, la o săptămână după ce Donald Trump şi-a anulat propria participare.

În locul său, o delegaţie alcătuită în special din secretarul de stat american, Mike Pompeo, şi secretarul la Comerţ, Wilbur Ross, sub conducerea secretarului Trezoreriei, Steven Mnuchin, urma să se deplaseze în Elveţia, pentru acest forum care se va desfăşura între 21 şi 25 ianuarie.

Forumul Economic Mondial (WEF), care va reuni elita economică şi politică a lumii în staţiunea de schi Davos, aşteaptă 3.000 de participanţi, printre care 65 de şefi de stat sau de guvern.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, nu va participa nici el, din cauza "agendei încărcate", ca şi premierul britanic, Theresa May, care acordă atenţie Brexit-ului, relatează Agerpres.