Viața la bloc. Zece reguli care nu trebuie încălcate

Viața la bloc. Zece reguli care nu trebuie încălcate Viața la bloc. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Viața la bloc. Cei care stau la bloc trebuie să respecte mai multe reguli pentru a nu avea probleme cu vecinii, administratorii sau poliția. Gălăgia, muzica dată prea tare și reparațiile zgomotoase le-ar putea aduce amenzi și scandaluri. Și cei care au animale de companie trebuie să țină cont de anumite lucruri.

Viața la bloc. Locatarii nu pot modifica fațada

Nu este permis ca pe balcoane să se întindă rufe sau să fie instalat un aparat de aer condiționat, decât dacă administratorul accepta asta.

Respectarea orelor de odihnă

Locatarii nu au voie să facă zgomot sau să dea muzica tare după 12 noaptea. Ei pot organiza petreceri, dar în liniște după această ore. Cei care nu respectă aceasta regulă riscă amenzi mari.

bloc

Bloc. Sursa foto: arhiva EVZ

Păstrarea curățeniei la bloc

Toată lumea este responsabilă pentru menținerea curățeniei zonelor comune ale clădirii. Cei care fac mizerie pe hol sau în lift pot avea probleme cu vecinii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Interzis transportul mărfurilor cu liftul

Oamenii nu au dreptul de a folosi liftul pentru mutarea mărfurilor. Dacă fac asta și dacă strică liftul, ei sunt nevoiți să plătească reparațiile.

Plata chiriei pentru parcarea privată

Dacă o persoană folosește spațiul de parcare privat al altui locatar, trebuie să plătească chiria. El trebuie să discute cu cel care deține locul de parcare pentru a nu i se ridica mașina.Parcarea comună trebuie utilizată în comun, fără excepții.

bloc

Bloc. Sursa: Pixabay

Plata pentru avarii

Defecțiuni precum spargerea țevilor sau inundarea acoperișului sunt câteva dintre lucrurile de care este responsabil etajul superior. Cei care locuiesc la ultimul etaj sunt obligați să plătească reparațiile.

Nu se folosește apa comună pentru spălarea mașinii

O altă regulă este că locatarii nu pot folosi apa comună pentru a spăla mașina. Dacă totuși nu au de ales, ei trebuie să discute cu vecinii și administratorii.

Deținerea animalelor de companie

Este interzis ca proprietarii animalelor de companie să le țină sau să le plimbe în zonele comune ale clădirii. Ei trebuie să strângă mizeria pe care o fac animalele lor în jurul blocului. Mare atenție și la zgomotul făcut de ele. Pe mulți vecini îi deranjează.

Achitarea taxelor de construcție

Taxa de clădire reprezintă banii pe care locuitorii îi plătesc lunar administratorului clădirii pentru servicii comune precum iluminatul diferitelor zone publice, parcări, scări și coridoare sau pentru reparații generale, precum vopsirea spațiului public, lift, serviciul de curățenie. Toate persoanele care locuiesc în blocul respectiv. trebuie să o achite.

Perturbarea liniștii blocului

Este strict interzis să faci zgomot și să-ți deranjezi vecinul. A vorbi foarte tare sau a face zgomot în timpul orelor de odihnă, adică de la 13:00 la 16:00 după-amiaza și de la 21:00 la 08:00 a doua zi, reprezintă o încălcare a legii. Riști să te trezești cu poliția la ușă.