Evenimentul Zilei > Politica > Blat între PNL și PSD! Ziua în care au programat dizolvarea parlamentului
Blat între PNL și PSD! Ziua în care au programat dizolvarea parlamentului

Blat între PNL și PSD! Ziua în care au programat dizolvarea parlamentului

LIderii PNL și PSD ar fi bătut palma pentru alegeri locale într-un singur tur și alegeri anticipate, în aceeași zi.

La jumătatea lunii martie 2020, Parlamentul va fi dizolvat, urmând să se organizeze alegeri anticipate în 28 iunie 2020, anunță DCNews.ro.  Băsescu nu a mai rezistat și acuză blatul PNLPSD. „E USL împărțit în două tabere!”

Fostul președinte al României dezvăluia, zilele trecute, că PNL și PSD au ajuns la o înțelegere tacită. Luni seară, la Realitatea Plus, europarlamentarul Traian Băsescu a lansat o serie de atacuri în rafală la adresa liberalilor și a lui Klaus Iohannis. „Există o înțelegere între PSD și PNL, la fel cum există înțelegerea ca să rămână un singur tur. M-a convins pasivitatea PSD”, a răbufnit Băsescu.

În opinia fostului președinte, „PSD a obținut o victorie într-un moment greu, când Guvernul căzuse, iar ei erau pe nicăieri. E blat. Blat ca să rămână alegerile locale într-un tur și pentru anticipate. Putem spune că împart țara, dar nici n-aș spune că românii n-or să se prindă. E USL împărțit în două tabere”.

Băsescu crede că „PSD e avantajat că a dat lovitura politică ce arată că încă are forță și a dărâmat Guvernul, apoi apropierea localelor de legislative avantajează PSD care are cea mai largă structură de primari, care trag pentru ei și câștigă partidul”.

Dincolo, în tabăra cealaltă, arată europarlamentarul PMP, liberalii aveau o miză „foarte mare. Pe de-o parte, să arate că au vrut să dea în două tururi, pe de altă parte să nu se întâmple și să dea vina pe alții, pe PSD. Și PSD, și PNL, fericiți”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE