Evenimentul Zilei > Politica > Blaga: „Nu suntem în cea mai fericită situaţie”. Gorghiu: „Nu e relevant câte candidaturi a avut PNL”
Blaga: „Nu suntem în cea mai fericită situaţie”. Gorghiu: „Nu e relevant câte candidaturi a avut PNL”

Blaga: „Nu suntem în cea mai fericită situaţie”. Gorghiu: „Nu e relevant câte candidaturi a avut PNL”

Cătălin Predoiu nu numai că va fi ultimul candidat al PNL la PMB, dar va fi şi viitorul primar general al Capitalei, a dat asigurări copreşedintele liberalilor Vasile Blaga, care de la bun început a optat pentru această variantă.

 "Nu suntem în cea mai fericită situaţie, dar vă garantăm nu numai că va fi ultimul candidat al PNL (Cătălin Predoiu – n.r.), dar va fi viitorul primar general al Capitalei'', a punctat Blaga, după anunţarea intrării în cursa electorală a preşedintelui interimar al PNL, Cătălin Predoiu, în locul lui Marian Munteanu

La rândul său, Alina Gorghiu a afirmat că nu e relevant câte candidaturi au propus liberalii la Primăria Capitalei, ci dacă la sfârşitul cursei electorale formaţiunea va avea un vot în plus faţă de PSD. 

"Nu e relevant câte candidaturi a avut PNL. Putea să aibă 20 de candidaturi. Dacă la sfârşit, când tragem linie, avem un vot peste PSD înseamnă că rezultatul şi obiectivul PNL vor fi atinse. Pentru mine e mai relevant să muţi discuţia dintr-o sferă frivolă, de la ce a făcut Marian Munteanu în ultimii 25 de ani şi ce nu a făcut şi ce i s-a inventat şi câte lucruri s-au spus neadevărate despre domnia sa, la proiectele pe care PNL le are pentru Capitală. (…) Noi ne dorim foarte clar să avem o discuţie pe proiectul legat de Capitală, pe programele pe care vrem să le derulăm cu primarul general, Consiliul General, cu primarii de sectoare şi cred că apelul nostru de astăzi ar trebui să fie la un discurs raţional din partea tuturor şi mai puţin emoţional, aşa cum am văzut până acum", a declarat Gorghiu, potrivit Agerpres. 

În opinia sa, atacurile la care a fost supus Marian Munteanu au avut "virulenţa celor din '90". 

"O dorinţă – pe care eu nu o înţeleg – de a face PNL să rămână fără candidat propriu. Şi îi asigur pe toţi cei care au această dorinţă sau care au avut această dorinţă că acest lucru niciodată nu se va întâmpla în grădina PNL", a dat asigurări Gorghiu. 

Ea a ţinut să precizeze că decizia privind retragerea lui Marian Munteanu din cursa electorală a fost luată împreună cu acesta, dar "proiectul va rămâne comun". 

"PNL, împreună cu Alianţa domniei sale, va avea proiecte în viitor şi îi mulţumesc pentru sprijinul declarat în această conferinţă de presă, care sunt sigură că nu e un moment uşor în viaţa niciunui om. Sunt multe calomnii, sunt multe lucruri contrafăcute din viaţa domniei sale pe care am încercat împreună să le demontăm. Îi mulţumesc că n-a lăsat să fie prejudiciată unitatea PNL, că era total neproductiv pentru o candidatură ca unii să fie 'hăis', alţii 'cea', că este firesc să optăm pentru interesul comun al partidului şi pentru interesul public", a mai spus copreşedintele PNL