Doar în luna decembrie, Bitcoin s-a apreciat cu aproape 80%, fiind pe cale să marcheze cea mai bună lună, în termeni procentuali, după decembrie 2013. Vineri, Bitcoin a atins un maxim de 17.900 de dolari pe platforma belgiană Bitstamp.

Tranzacțiile cu monedele BITCOIN nu sunt impozitate de FINANȚE! Un hacker inculpat de DIICOT a învins Statul la acest capitol

Analiştii afirmă că preţul bitcoin este susţinut de viitoarea lansare a contractelor futures pentru bitcoin de către CME Group, care va avea loc duminică, conform hotnews.ro.

Tranzacțiile cu monede Bitcoin nu se impozitează

Un avocat din Cluj a obținut din partea Ministerului de Finanțe un răspuns în care se arată, negru pe alb, că tranzacțiile cu monede BITCOIN nu se impozitează, iar cel care derulează aceste schimburi nu plătește impozit, profitul fiind unul curat, fără ca Statul să își bage nasul în aceste tranzacții. O monedă BITCOIN se tranzacționează cu suma de 5.000 de dolari SUA.
 
Întreaga poveste a pornit de la un hacker care a fost arestat preventiv timp de șase luni, deoarece ar fi încercat să acceseze mai multe site-uri inclusiv cel al SRI sau al Președinției României. În paralel, procurorii DIICOT au găsit, acasă la hacker suma de 100.000 de euro, despre care acesta susține că a obținut-o după ce a tranzacționat mai multe monede de tip BIOTCOIN. Avocata Maria Mladin, care îl apără pe hackerul  în fața judecătorilor, susține că procurorii DIICOT au deschis un dosar separat pentru această tranzacție, acuzația adusă fiind de spălare de bani, totodată fiind dispus și sechestrul asupra sumei de 100.000 de euro.

Te-ar putea interesa și: