De asemenea, activitatea economică este în continuă creștere pe blockchain-ul Bitcoin pe baza numărului de tranzacții confirmate zilnic. Numărul de tranzacții este în prezent cu peste 30% mai mare decât în în decembrie 2017, când BTC a atins valoarea record de 20.000 de dolari.

Unul dintre motivele care au stimulat creșterea activității de investiții în criptomonede a fost clarificarea reglementărilor. Piața asiatică în special a luat măsuri importante pentru a asigura protecția investitorilor, anunță gaoanadupabitcoin.ro.

De altfel, legislația pentru piața cripto va fi unul dintre subiectele abordate la Summit-ul G20 ce va avea loc în iunie în Japonia. Acesta este un semnal important cu privire la importanța pe care criptomonedele o au în prezent pe piața financiară.

Multe firme de investiții tradiționale au optat pentru diversificarea portofoliilor cu bunuri digitale. Acestea oferă avantajul unei evoluții independente de instrumentele bursiere.

În contextul războiului comercial dintre SUA și China din prezent, bursa a avut de suferit. Criptomonedele în schimb nu sunt dependente de astfel de situații, iar opțiunile de investiții devin din ce în ce mai variate.

Un alt aspect de interes este faptul că Facebook planifică elaborarea propriei criptomonede stabile. Așa numitul proiect Libra de lansare a criptomonedei GlobalCoin va fi lansat în 2020. 

Acest proiect va facilita adopției criptomonedelor în general prin popularizarea conceptului în randul populației.