Blockchain este tehnologia de bază din spatele monedei Bitcoin. Mai exact, este un registru financiar menţinut printr-o reţea de calculatoare care pot urmări mişcarea oricărui activ, fără a fi nevoie de un regulator central.

Preţul monedei Bitcoin a atins un nivel record de 2409 Dolari pe platforma BitStamp. Preţul unui Bitcoin a crescut cu 4,3% faţă de ziua precedentă, apoi cursul s-a stabilizat în jurul valorii de 2363 de Dolari. În acest an preţul unui Bitcoin s-a dublat. Un motiv cheie pentru dominaţia monedei Bitcoin este lumea interlopă on-line, spun experţi în tehnologie şi criminalitate informatică. Valoarea totală a tuturor monedelor Bitcoin aflate în circulaţie este de două ori mai mare decât valoarea cumulată a următoarelor 100 de tipuri de monede digitale rivale.

Un alt motiv pentru creşterea valorii recente a monedei Bitcoin este creşterea cererii pentru alte tipuri de monede digitale care sunt vândute în aşa-numitele „monede oferite iniţial“, sau ICO. Într-o investiţie de tip ICO, start-up-uri blockchain vând token-uri (alte tipuri de monede digitale) direct către public pentru a face rost de capital pentru investiţii. Majoritatea investiţiilor de acest fel acceptă Bitcoin în schimbul noilor monede emise. Aceste investiţii nu sunt supravegheate de o autoritate oficială şi nu sunt reglementate.

„Preţul monedei Bitcoin a crescut 100% în mai puţin de 2 luni. Bursa din Shanghai a scăzut cu aproape 10% în acelaşi interval de timp, în comparaţie cu majoritatea activelor tranzacţionate la nivel mondial. Probabil că nu este doar o simplă coincidenţă!“, scria marţi pe contul său de Twitter, Jeffrey Gundlach, director executiv la DoubleLine Capital.

Cererea puternică pentru Bitcoin din Japonia a alimentat, de asemenea, creşterea preţului monedei virtuale. Bitcoin este o moneda virtuală care pot fi transferată precum banii electronici, oriunde în lume, rapid şi anonim, fără a avea nevoie de o autoritate centrală. (Reuters)

 

Te-ar putea interesa și: