Evenimentul Zilei > Actualitate > Bisericile, la control! Poliția a dat buzna în lăcașuri și a dat amenzi
Bisericile, la control! Poliția a dat buzna în lăcașuri și a dat amenzi

Bisericile, la control! Poliția a dat buzna în lăcașuri și a dat amenzi

Mai multe zeci de persoane care participau la o slujbă religioasă, într-o biserică din municipiul Constanța, au fost sancționați cu amenzi pentru că nu purtau măști de protecție și nu respectau distanțarea socială.

Polițiștii au depistat un număr de 39 de persoane care participau la o slujbă religioasă fără să poarte măști de protecție și fără să respecte distanțarea fizică, au fost amendate cu suma totală de 4.500 de lei.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, „în jurul orei 9,30, poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în interiorul unui lăcaş de cult din municipiul Constanţa, ar fi oficiată o slujbă la care participă mai multe persoane care nu respectă măsurile de protecţie sanitară”.

Poliţiştii şi jandarmii care au ajuns la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă și au pornit la idetificarea celor care nu respectau restricțiile impuse de autorități în actualul context epidemiologic și au aplicat mai multe amenzi.

„Forţele de ordine au identificat 39 de persoane care nu purtau masca de protecţie şi nu respectau măsurile de distanţare socială. Acestea au fost sancţionate contravenţional, valoarea totală a amenzilor fiind de 4.500 de lei”, a informat IPJ Constanţa.

Un protest spontan care a avut loc, marți, în zona Palatului de Justiţie din Constanţa s-a încheiat cu amenzi în valoare totală de peste 21.000 de lei, date de polițiști și jandarmi pentru încălcarea restricțiilor impuse în actualul context epidemiologic, provocat de pandemia de COVID-19.

Credincioșii se revoltă în stradă

Cu o zi înainte, luni, 24 noiembrie, mai multe zeci de personae au protestat în fața Palatului de Justiție din Constanța, față de decizia Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) prin care a fost restricționată participarea la pelerinaje religioase, în condițiile în care la finalul lunii ar fi trebuit să se desfășoare tradiționalul pelerinaj la peștera Sf. Andrei din comuna Ioan Corvin, județul Constanța.

Conform unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, poliţiştii şi jandarmii au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.300 de lei, pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie impuse de actualul context epidemiologic, precum şi pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială.

Pe lângă acestea, polițiștii au mai sancţionat contravenţional o femeie şi un bărbat, care nu purtau masca de protecţie, cuantumul total al amenzilor fiind de 4.000 de lei.