Evenimentul Zilei > International > Ce spune BISERICA mexicană despre cei care vor CONTRIBUI la ridicarea zidului lui TRUMP
Ce spune BISERICA mexicană despre cei care vor CONTRIBUI la ridicarea zidului lui TRUMP

Ce spune BISERICA mexicană despre cei care vor CONTRIBUI la ridicarea zidului lui TRUMP

Biserica Catolică Mexicană îi afuriseşte pe cei care colaborează la ridicarea zidului lui Trump de la graniţa cu SUA.

Biserica a transmis mesajul că orice companie care intenţionează să investească în zidul fanaticului Donald Trump este imorală, dar, mai presus de orice, acţionarii şi proprietarii săi trebuie consideraţi trădători de patrie.
Într-un editorial apărut duminică în săptămânalul Desde la fe, Biserica Catolică apreciază drept "lamentabil" faptul că există mexicani dispuşi să colaboreze "într-un proiect fanatic" cum este zidul, care va distruge bunele relaţii între două ţări care împart o frontieră. "Cu argumentul benign că sunt companii care creează locuri de muncă, aceste companii încearcă să obţină câştiguri, fără să le pese de consecinţe. Pentru ele, scopul justifică mijloacele", acuză Biserica catolică mexicană, citată de Agerpres.

În editorial este criticată "apatia" autorităţilor din sectorul economic din Mexic, pe motiv că nu au dat dovadă de suficientă fermitate la adresa unor astfel de oameni de afaceri. Biserica catolică locală susţine că investiţiile pe care aceste companii mexicane le pot face în zid vor termina prin "a alimenta" discriminarea la care de-a lungul istoriei au fost supuşi milioane de oameni. "Practic, a se alătura unui proiect care este un grav afront la adresa demnităţii este ca şi cum şi-ar trage un glonţ în picior", susţine biserica locală. "Investiţiile companiilor mexicane în zid vor termina prin a alimenta toate aceste forme de discriminare care de-a lungul istoriei au supus milioane de fiinţe umane", continuă editorialul.

"Zidul este un monument al intimidării şi tăcerii, al urii xenofobe pentru a reduce la tăcere vocile lucrătorilor prost plătiţi şi maltrataţi, a familiilor neprotejate şi a persoanelor supuse violenţelor; este un pas înapoi de la dorinţele cele mai nobile ale umanităţii, pentru care s-a vărsat mult sânge; este preludiul distrugerii valorilor democraţiei şi a drepturilor sociale", mai scrie Biserica catolică din Mexic în editorialul citat.

Mai multe companii mexicane şi-au manifestat interesul de a participa la construcţia zidului despre care Trump insistă că trebuie plătită de către Mexic, posibilitate respinsă în repetate rânduri de preşedintele mexican Enrique Peńa Nieto.