Evenimentul Zilei > Politica > Biroul Politic al PNL se reuneşte în şedinţă
Biroul Politic al PNL se reuneşte în şedinţă

Biroul Politic al PNL se reuneşte în şedinţă

Conducerea PNL se va reuni astăzi pentru a discuta despre priorităţile politice în etapa următoare, după şedinţa Biroului Politic urmând să aibă loc o discuţie şi în grupurile parlamentare. Liberalii vor insista pentru introducerea pe ordinea de zi a porpunerii de respingere definitvă a legii amnistiei şi graţierii, iniţiată de PSD.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a solicitat Parlamentului ca marţi să pună pe ordinea de zi legea amnistiei şi graţierii şi să respingă acest act normativ.

"Solicit Parlamentului să se ţină de cuvânt şi mâine să pună pe ordinea de zi legea amnistiei şi graţierii şi să o pice. Tot mâine rog Parlamentul să ia în discuţie toate solicitările venite din partea justiţiei şi să le încuviinţeze pe toate", a afirmat Iohannis luni, într-o conferinţă de presă.

Klaus Iohannis a declarat luni că fuziunea între PNL şi PDL este "finalizată în integralitatea ei".

Liberalii vor trebui să îşi aleagă o nouă conducere, după validarea lui Klaus Iohannis de către Curtea Constituţională, ales preşedinte al României.

Procedura ar urma să fie finalizată pe 22 decembrie, în condiţiile în care mandatul preşedintelui în exerciţiu, Traian Băsescu, expiră la 21 decembrie.