Evenimentul Zilei > Justitie > Ana Birchall și Carmen Dan, față-n față cu trimisul SUA
Ana Birchall și Carmen Dan, față-n față cu trimisul SUA

Ana Birchall și Carmen Dan, față-n față cu trimisul SUA

Ana Birchall și Carmen Dan se întâlnesc cu Secretarul Adjunct pentru Securitate Internă David Pekoske se află la Bucureşti pentru Reuniunea Ministerială UE-SUA în domeniul Justiție și Afaceri Interne.

Reuniunea ministerială UE – SUA a miniştrilor Justiţiei şi Afacerilor Interne va avea loc, miercuri, la Bucureşti, la Palatul Parlamentului, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Sesiunea de Justiţie va include discuţii referitoare la cooperarea judiciară în spaţiul cibernetic, precum şi rezilienţa sistemelor electorale şi va fi prezidată de ministrul Ana Birchall, informează Ministerul Justiţiei.

Marţi, 18 iunie, Secretarul Adjunct Interimar pentru Securitate Internă al SUA David Pekoske a avut o întâlnire cu Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Secretarul Adjunct Interimar al SUA pentru Securitate Internă i-a mulţumit doamnei ministru Carmen Dan pentru angajamentul continuu al României faţă de Parteneriatul Strategic. Mai exact, cei doi au discutat modalităţile de consolidare a cooperării între instituţiile de aplicare a legii şi de soluţionare comună a preocupărilor legate de migraţia ilegală şi ameninţările hibride. Secretarul Adjunct Pekoske a evidențiat strânsa cooperare şi colaborare dintre agenţiile americane şi româneşti de aplicare a legii. Cele două părți s-au referit și la includerea României în Programul Visa Waiver, fiind recunoscute progresele înregistrate până în prezent.

Secretarul Adjunct pentru Securitate Internă David Pekoske se află la Bucureşti pentru Reuniunea Ministerială UE-SUA în domeniul Justiție și Afaceri Interne, care va avea loc miercuri, în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului UE.

Ministeriala este a doua reuniune UE-SUA organizată în timpul Preşedinţiei române a Consiliului UE în domeniul Justiţiei şi Afacerilor Interne, după reuniunea în format SOM (Senior Officials Meeting) de la Bucureşti din 28 februarie.

România are rolul de a prezida întreaga reuniune la care vor fi prezenţi ministrul Justiţiei, Ana Birchall, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba.

Uniunea Europeană va fi reprezentată de Vera Jourová, comisar responsabil pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen, Dimitris Avramopoulos, comisar responsabil pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, şi Julian King, comisar responsabil pentru securitatea Uniunii.

De asemenea, din partea UE, mai participă Serviciul European de Acţiune Externă, Secretariatul General al Consiliului, EUROPOL, EUROJUST, Coordonatorul UE pentru lupta împotriva terorismului, FRONTEX.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: