Evenimentul Zilei > Politica > Biografia neromanțată a liberalei Alina Gorghiu
Biografia neromanțată a liberalei Alina Gorghiu

Biografia neromanțată a liberalei Alina Gorghiu

„Evenimentul zilei” vă prezintă povestea ascensiunii politice a co-președintelui PNL, presărată cu episoade de dragoste

Fostă parteneră de afaceri şi fostă amantă a controversatului Bogdan Olteanu (cercetat pentru luare de mită şi trafic de influenţă), co-președintele PNL Alina Gorghiu a beneficiat de o ascensiune politică fulminantă, fapt ce a stârnit numeroase semne de întrebare. În realitate, biografia Alinei Gorghiu se împletește cu mai multe nume grele ale scenei politice dâmbovițene, de ieri și de astăzi.


Avocată cu vederi liberale

Tecuceanca Alina Gorghiu a devenit membru PNL în 2002, după ce a absolvit (în 2001) Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul Universităţii Dimitrie Cantemir. În paralel cu activismul liberal, ea a urmat (2002-2003) studii postuniversitare de specializare în „Ştiinţe Penale Criminologie” la Facultatea de Drept, din cadrul Universităţii Bucureşti.


FOTO;Cu Bogdan Olteanu a fost parteneră de afaceri și într-o relație apropiată FOTO: EVZ„Logodnica” lui Mihai Voicu

Încă din perioada studenţiei, Gorghiu s-a împrietenit la cataramă cu Bogdan Olteanu (fost președinte al TNL – 1998-2000), dar și cu Mihai Voicu (ambii urmând să fie aleşi deputaţi, în 2004), cu acesta din urmă având o îndelungată relaţie amoroasă.


FOTO;Mihai Voicu era cunoscut în PNL drept logodnicul Alinei Gorghiu FOTO: AGERPRESGorghiu era considerată „logodnica” lui Voicu, iar gurile rele şuşoteau că tocmai această poveste de dragoste a făcut ca tânăra să capete (până în 2004) funcţia de consilier local la Sectorul 5.

Apropierea de nepotul Ghizelei Vass

Deşi relaţia amoroasă a Alinei Gorghiu cu Mihai Voicu (în 2004, şeful secretariatului general al Guvernului) s-a răcit treptat, colaborarea profesională cu Bogdan Olteanu (nepotul cominternistei Ghizela Vass, prietenă a Elenei Ceaușescu și membră a CC) s-a consolidat, în contextul în care cariera politică a acestuia duduia la propriu: Olteanu a fost ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul (2004-2006) şi, imediat după aceea, a ajuns (până în 2008) cel mai tânăr preşedinte al Camerei Deputaţilor.


FOTO: Dan Motreanu i-a suflat funcția de chestor al Camerei Deputaților FOTO: EVZÎn 2004, Alina Gorghiu înfiinţează firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”. Până în 2005, Bogdan Olteanu a deţinut nu mai puţin de 50% din capitalul social al acestei societăţi, obţinând (pentru anul 2004) dividende în valoare de 188 milioane vechi.

Sediul firmei se afla pe Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 21, din București, la aceeași adresă cu biroul de circumscripție electorală al președintelui Camerei, Bogdan Olteanu.

Arderea etapelor

Semn că afacerile şi politica fac casă bună, Alina Gorghiu reuşeşte să acceadă în „protipendada” PNL încă din 2005, când (în pofida absenţei oricărei experienţe politice!) a fost aleasă vicepreşedinte al Curţii de Onoare şi Arbitraj. De asemenea, a fost numită în Consiliul de Administrație al RAPPS, de unde și-a dat demisia în mai 2005, împreună cu Vlad Moisescu.

Amanta lui Olteanu

În 2008, vechii parteneri de afaceri s-au transformat în iubiţi, Gorghiu devenind amanta lui Olteanu (care era căsătorit încă din 2003, fiind tatăl unui copil de 1 an şi jumătate). Au locuit împreună câteva luni, apoi dragostea a dispărut, subit, odată cu ieșirea lui Olteanu (mare amator de relații extraconjugale) din politică. Tot în 2008, Gorghiu a fost aleasă deputat de Bucureşti, susţinută puternic de Olteanu.

Omul lui Iohannis

Deşi s-a bucurat de sprijinul lui Crin Antonescu, Gorghiu nu a ajuns ministru al Justiţiei (funcţie oferită Monicăi Pivniceru) şi nici chestor al Camerei Deputaților (câştig de cauză având liberalul Dan Motreanu). După instalarea lui Klaus Iohannis la cârma PNL (iunie 2014), Gorghiu e propulsată vicepreşedinte şi purtător de cuvânt, având parte de o susţinere extrem de puternică pentru preluarea PNL, după prezidenţiale. În prezent are aceeaşi susţinere.

Soția lui Isar

Măritişul Alinei Gorghiu cu Lucian Isar (economist cu studii la Oxford) este consecinţa a patru ani de relaţie amoroasă, ceea ce înseamnă că cei doi au devenit un cuplu chiar în perioada în care Isar era ministru delegat pentru Mediul de Afaceri în Guvernul Ponta 1. Tot mai multe voci acuză insistent că Gorghiu intenţionează să-şi propulseze soţul pe fotoliul de viceguvernator al Băncii Naționale(lăsat vacant de fostul iubit, Bogdan Olteanu).

Membră a unor „comitete și comiții”

De-a lungul celor două mandate de deputat, Alina Gorghiu a inițiat 94 de propuneri legislative, dintre care doar 14 au fost promulgate legi. A fost vicepreședintele Biroului Permanent, în perioada septembrie-decembrie 2012, și a activat în numeroase structuri parlamentare: Comisia juridică (secretar), Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții (vicepreședinte), Comisia specială comună pentru dezbaterea în fond a Codului penal, a Codului de procedură penală, a Codului civil și a Codului de procedură civilă, Subcomisia de Cod penal și Cod de procedură penală, Comisia comună pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituției, Comisia de anchetă privind verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Tineretului și Sportului, sub semnătura ministrului Monica Iacob-Ridzi, pentru organizarea „Zilei Tineretului” (președinte), Subcomisia pentru monitorizarea executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului (secretar) și Comisia de validare.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: