În plus, interzicerea vălului islamic în Franţa justifică violenţa musulmanilor revoltaţi de această măsură, se mai spune în mesajul difuzat, azi, de postul de televiziune Al-Jazeera.
În ultima lună, Hexagonul a fost ţinta mai multor alerte cu bombă, iar autorităţile de la Paris vorbeau despre pericolul de atentate iminente. Franţa, Germania şi Marea Britanie erau vizate de atentate. Atacurile erau puse la cale de o grupare din Pakistan, aşa că deloc întâmplător CIA şi-a înmulţit atacurile cu drone în această ţară.

„Puneţi capăt nedreptăţilor!”
"Singurul mod de a vă păstra securitatea este de a pune capăt nedreptăţilor îndreptate împotriva naţiunii noastre, mai ales războiului blestemat a lui Bush (George W. Bush, fostul preşedinte american, n.r.)în Afganistan”, spune Osama bin Laden, într-un mesaj din care postul de televiziune Al-Jazeera a difuzat mai multe fragmente.

Franţa are 3.750 de soldaţi în Afganistan. „Aşa cum ucideţi, sunteţi ucişi. Aşa cum voi luaţi prizonieri, sunteţi luaţi ostatici. Aşa cum voi ne ameninţaţi securitatea, noi vă ameninţăm securitatea’, a mai spus liderul reţelei teroriste al-Qaida.