Evenimentul Zilei > Social > Bill Gates, despre revenirea la „Normal”. Previziuni sumbre
Bill Gates, despre revenirea la „Normal”. Previziuni sumbre

Bill Gates, despre revenirea la „Normal”. Previziuni sumbre

Filantropul miliardar Bill Gates spune că viața va reveni la „normal” doar odată cu adoptarea pe scară largă a unui vaccin coronavirus și că acest lucru nu se va întâmpla curând. El a dat și un termen.
Miliardarul Bill Gates, fondatorul Microsoft Corporation, a vorbit despre modul în care omenirea poate pune capăt pandemiei noului coronavirus. În opinia omului de afaceri american, unica modalitate de a face ca viața să revină la normal este găsirea unui vaccin eficient care să neutralizeze această boală încă fără leac la nivel planetar.

Într-un interviu oferit postului american NBC, Gates consideră că vom scăpa de pandemie la finalului anului 2021, atunci când sunt șanse mari să existe pe piață mai multe vaccinuri eficiente anti-Covid.

Bill Gates, despre vaccinurile din Rusia şi China

„Încă nu știm dacă aceste vaccinuri vor avea succes”, a spus fondatorul Microsoft. În ciuda semnelor pozitive în dezvoltarea vaccinurilor în Rusia și China, Gates s-a îndoit dacă acestea vor fi puse vreodată la dispoziția tuturor statelor.

„Companiile occidentale sunt mai departe în fața acestor studii de fază III și, prin urmare, dacă acestea ies bine și sunt oferite la un cost redus, mă îndoiesc că vor exista o mulțime de vaccinuri rusești sau chineze în afara acestor țări”, a spus Gates. .

După cum a subliniat în articolul publicat săptămâna trecută CNN,  afirma că viața nu va reveni niciodată la normal și că „noul normal” va fi o lume a restricțiilor obligatorii de coronavirus, cum ar fi purtarea măștilor de față.

Va trebui să ne împăcăm cu purtatul măştii de protecţie

Alături de alte măsuri de distanțare socială, editorul Nick Paton Walsh a spus că purtarea obligatorie a măștilor va deveni „permanentă”, „doar o parte a vieții” și că publicul va trebui să „se împace cu ea”.

Între timp, un document al Programului de pregătire strategică și răspuns COVID-19 al Băncii Mondiale a sugerat că programul COVID-19 se va încheia doar în martie 2025.

Observăm, între timp, că pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe întreaga planetă, iar toamna lui 2020 a adus o intensificare a transmiterii bolii în Europa, acolo unde se raportează record după record în cele mai importante state din Uniunea Europeană și nu numai.

Într-o perioadă în care tot globul se întreabă când vom scăpa de pandemiei, fondatorul Microsoft, Bill Gates, a afirmat într-un interviu acordat NBC că omenirea va depăși pe deplin consecințele noului coronavirus abia peste un an, notează summit.news.