Evenimentul Zilei > International > Unde a ajuns BILEȚELUL LUI KLAUS IOHANNIS DE LA ZIDUL PLÂNGERII? Doar rabinii AU AVUT INFORMAȚIA
Unde a ajuns BILEȚELUL LUI KLAUS IOHANNIS DE LA ZIDUL PLÂNGERII? Doar rabinii AU AVUT INFORMAȚIA

Unde a ajuns BILEȚELUL LUI KLAUS IOHANNIS DE LA ZIDUL PLÂNGERII? Doar rabinii AU AVUT INFORMAȚIA

S-a aflat, în sfârșit, ce s-a întâmplat cu bilețelul cu dorințe, pe care Klaus Iohannis l-a introdus în crăpăturile de la Zidul Plângerii. A fost îngropat într-un loc sacru.

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat în Israel, în martie 2016, a vizitat Zidul Plângerii, ocazie cu care a lăsat un bilet pe care a scris o dorinţă. "Am mai multe (n.r. – dorinţe). Una am şi scris-o pe bileţel şi am lăsat-o acolo", a spus Iohannis, întrebat dacă şi-a pus o dorinţă la Zidul Plângerii. Şi soţia acestuia, Carmen Iohannis, a lăsat un bileţel la Zidul Plângerii.

Crăpăturile din Zidul Plângerii din Ierusalim în care vizitatorii plasează în mod tradiţional mesaje cu rugăciuni adresate lui Dumnezeu au fost curăţate, marţi, 28 august 2018, de o echipă de muncitori echipaţi cu beţe lungi, relatează Agerpres, care citează Reuters. De două ori pe an, rabinul de la Zidul de Apus supraveghează lucrările de curăţare a zidului de cele câteva mii de bileţele cu rugăciuni, operaţiune necesară pentru asigurarea spaţiului pentru amplasarea altor mesaje scrise.

Bucăţile de hârtie sunt apoi îngropate pe Muntele Măslinilor, conform ritualului.

Zidul Plângerii este un vestigiu rămas din Al Doilea Templu, distrus în anul 70 d.Hr. Acesta se află în prezent la poalele complexului religios cunoscut musulmanilor drept Sanctuarul Nobil şi evreilor drept Muntele Templului.